9 trucuri care vă vor ajuta să arătați impecabil fără a cheltui o avere

Fiecare femeie vrea să fie mereu în pas cu moda. Unele își cumpără haine foarte scumpe, crezând că aceasta le va ajuta să fie stilate. Altele încearcă să se inspire de la diferite vedete, fără a ține cont de forma siluetei și preferințele lor.

Vă propunem câteva trucuri care vă vor ajuta să arătați mereu impecabil fără a cheltui prea mult pentru îmbrăcăminte.

Schimbați nasturii. 

Nasturii pot distruge aspectul unor piese vestimentare de calitate. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să renunțați la haina care vă place. Găsiți o alternativă mai potrivită și veți rămâne surprinsă cât de mult se va schimba aspectul acesteia.

Alegeți nuanțele mai complexe.

În fotografia de mai sus puteți vedea cât de bine arată griul din dreapta comparativ cu cel din stânga. Astfel de nuanțe sunt numite complexe, deoarece implică un amestec de mai multe culori. În acest caz este alb, gri și negru.

Acordați o atenție deosebită materialelor.

Bluzele subțiri din tricot, care vă arată toate imperfecțiunile siluetei, puloverele de pluș sau cele din plasă sunt potrivite doar în anumite situații. Optați în schimb pentru cardigane din stofe dense, deoarece arată perfect.

Evitați falsurile unor mărci celebre. 

Optați pentru o geantă de calitate, care aparține unui brand mai puțin renumit în locul unui fals.

Purtați lenjeria potrivită.

Lenjeria aleasă corect ne ajută la modelarea siluetei.

Nu alergați după articolele de nișă.

Urmărirea tendințelor, pe lângă faptul că vă va umple garderoba cu lucruri care nu se combină între ele, vă va face să vă pierdeți stilul. Hainele atemporale, selectate în funcție de stil și siluetă, vor arăta mult mai bine decât o ținută ca de pe podium.

Alegeți accesorii contrastante.

Ținutele monocrome sunt foarte interesante, dar au nevoie de unele accente, care le vor oferi caracter. Pe lângă aceasta fiți atente la dimensiuni: spre exemplu o geantă prea mică nu se potrivește cu o ținută multistrat.

Includeți elemente de bază în garderobă.

Alegeți fuste, bluze sau blugi, pulovere și cizme de cea mai înaltă calitate. După care includeți în garderobă alte piese vestimentare care se vor combina perfect cu cel puțin două dintre cele de bază.

Adăugați accente ținutelor folosind regula 2 × 2.

Accesoriile, pe lângă faptul că au funcția de a ne accentua ținuta, trebuie și să fie în armonie între ele. În acest caz ne vine în ajutor regula 2 × 2, care funcționează în felul următor: accentele din ținută trebuie să armonizeze în culori, textură, formă, tip de metal  etc.

Prima fotografie prezintă cea mai simplă variantă: geanta se combină cu centura și cu inserția din piele de pe pantofi. În cea de-a doua fotografie schema este mai complexă: forma ochelarilor se combină cu catarama centurii, culoarea lentilelor ochelarilor se combină cu rochia și manichiura, iar culoarea metalului ochelarilor se combină cu ceasul. Pălăria se combină cu geanta.