9 trucuri care vă vor ajuta să alegeți blugii perfecți fără să intrați în cabina de probă!

Când au apărut pentru prima dată blugii, aceștia nu erau numiți decât ”salopetă până la talie”. Acum aproape toată lumea are această piesă de îmbrăcăminte și nu doar într-un singur exemplar. Ciudat, dar nu este atât de ușor să alegeți perechea potrivită: una își pierde rapid forma, cealaltă se dovedește a fi prea mare sau mică. Acest lucru ne oferă multor dintre noi un alt motiv de necaz.

Drag cititor, echipa Fă Singur a aflat cum se aleg blugii ”conform științei”, ca să fie evitate cheltuielile inutile și lacrimile. Unde mai pui, vă vom dovedi că o puteți face fără a intra în cabina de probă.

1. Măsurarea de-a lungul liniei taliei, de la buric spre coloana vertebrală. 

Nu trebuie să așteptați la coadă în cabina de probă pentru a măsura blugii. Este suficient să fixați nasturele, apoi apucați pantalonii de linia taliei și măsurați-i, punându-i de la buric spre linia coloanei vertebrale. Dacă blugii acoperă complet această distanță, atunci aceasta este mărimea dvs. Metoda funcționează pentru majoritatea tipurilor de siluete, dar nu este universală,. Trebuie să luați în considerare caracteristicile individuale.

2. Măsurarea după umeri 

Să înțelegeți cum se vor potrivi blugii pe șolduri fără să-i măsurați este posibil. Pentru a face acest lucru, găsiți cea mai largă parte a pantalonilor în zona șoldurilor și măsurați-i, punându-i de la umăr la umăr. Dacă blugii sunt puțin mai largi decât linia umerilor, vi se vor potrivi exact.

Dacă blugii sunt mai înguști sau mult mai largi decât linia umerilor, aceasta nu este mărimea dvs. Blugii vor fi prea strânși sau, dimpotrivă, largi. Această metodă este potrivită pentru femeile ce au umerii și șoldurile proporționale. Iar pe doamnele cu umeri mai înguști decât șoldurile sau invers, metoda poate să le ducă în eroare.

3. Acordați atenție cusăturilor laterale 

Acordați atenție cusăturilor laterale a blugilor. Acestea ar trebui să fie amplasate strict pe centrul piciorului. Vedeți o cusătura nu dreaptă, care își schimbă direcția? Este mai bine să refuzați o astfel de pereche de blugi: cusătura va distorsiona proporțiile. Picioarele vor arăta inevitabil mai pline sau neuniforme.

4. Componență 

Multe doamne preferă doar blugi de bumbac. O ținută nouă realizată 100% din acest material nu vă va bucura mult timp. Purtându-i puțin de tot, denimul va începe să-și piardă forma și să se întindă. Deci, elastanul trebuie să fie prezent în compoziție. Cantitatea elastanului depinde de stil.

Pentru blugii clasici, valoarea admisibilă este de 2-3%, iar pentru blugii mai strâmți, de exemplu, skinny, pot fi până la 10% elastan sau lycra în compoziție. În caz contrar, se pot întinde la genunchi și vor arată foarte urât. Chiar dacă și le spălați, nu veți readuce pantalonii la forma lor anterioară.

5. Țesătura stofei 

Adesea, denimul are o țesătură cu firele spre dreapta: fibrele țesăturii sunt direcționate pe diagonală, spre dreapta. Dar mai există și cele spre stânga, numite ”brăduleț”. Această țesătură are un succes deosebit: firele sunt îndreptate una spre cealaltă și se converg în centrul cracului pantalonului, ceea ce împiedică răsucirea stofei în timpul mersului.

6. Talia 

Atunci când alegeți blugii, poate fi dificil să determinați mărimea corectă la talie. Există o modalitate ușoară de a afla, drept că în cabina de probă. Dacă puteți băga 1-2 degete la talie sub pantaloni, mărimea se potrivește perfect. Dacă vă încape o palmă întreagă – înseamnă că blugii sunt prea mari. Dar dacă nu puteți băga măcar un deget, nu cumpărați această pereche. În caz contrar, pantalonii vă vor apăsa pe abdomen și veți simți doar incomodități.

7. Încălțămintea  

Pentru a alege blugii ideali și a nu regreta banii cheltuiți, măsurați-i cu pantofii, cu care intenționați să-i purtați. Deci, puteți vedea cât de bine arată botul încălțămintei sau tocul, puteți vedea imaginea în ansamblu și lungimea blugilor. Apropo, lungimea va depinde de stil. De exemplu, pantalonii cloș sau evazați sunt, de obicei, destul de lungi: distanța de la podea până la tivul pantalonului ar trebui să fie de aproximativ 2 cm. Iar lungimea blugilor skinny ar trebui să ajungă până la gleznă.

8. Buzunarele 

Decorul buzunarelor din spate joacă un rol important. Dacă sunteți proprietarele unor forme apetisante și nu doriți să le subliniați, mai bine uitați de broderii și alte detalii de pe buzunarele din spate. Și dimpotrivă, dacă vi se pare că nu vă ajunge volum, datorită acestor elemente îl veți adăuga.

9. Lățimea cracului pantalonului 

Acest parametru depinde și de silueta și modelul pantalonilor. Deci, dacă pantalonii sunt 7/8, aveți grijă ca cracul pantalonului să nu fie prea larg, deoarece, reduce vizual înălțimea și totodată încalcă proporțiile siluetei. Cu cât tivul blugilor este mai lat, cu atât silueta pare mai voluminoasă. Pantalonii puțin mai largi decât picioarele arată mult mai bine.

Să fiți frumoase și elegante mereu, deoarece meritați!

Ce model de blugi preferați? Cunoașteți alte trucuri pentru a alege blugii perfecți? Așteptăm comentariile cu drag.