9 trăsături faciale, pe care un make-up incorect le poate transforma într-un dezavantaj major!

A face un machiaj frumos sau a da preferință frumuseții naturale este treaba personală a fiecărei femei. Știm cu toții că produsele cosmetice, cu siguranță sunt capabile să ascundă imperfecțiunile și să sublinieze avantajele feței. Doar că, uneori se întâmplă că machiajul, dimpotrivă, poate deveni un mare dezavantaj. Mai ales că unele trăsături faciale sunt atât de atractive în forma lor naturală, încât nu necesită produse cosmetice decorative.

Noi am decis să aflăm ce trăsături ale aspectului dvs chiar deloc nu necesită produse cosmetice decorative și de ce este uneori mai bine să renunțați la machiaj.

1. Ochi adânciți în orbite 

Uneori fetele se rușinează de ochii adânciți și încearcă să-și corecteze forma cu ajutorul machiajului. Doar că, o umbrire prea intensă a pleoapelor poate duce la faptul că arcadele direct deasupra ochilor vor ascunde înșiși ochii. Ca urmare, ochii vor arăta și mai mici vizual. Rețineți că, ochii adânciți în orbite, fără de un machiaj intens și strălucitor, dimpotrivă, par mai mari și mereu sunt atrăgători.

2. Sprâncene dense 

Sprâncenele dense și strălucitoare înfrumusețează foarte bine fața. Mai ales dacă acestea contrastează cu trăsăturile feței și reprezintă un accent captivant. Dacă sprâncenele dvs necesită puțin accent, folosiți-vă de cele mai simple trucuri cu creionul sau umbre pentru sprâncene. Dar, este important să nu uitați de regula: ”cu cât e mai puțin, cu atât e mai bine”. Să nu exagerați cu intensitatea culorii. Deoarece, există riscul să ruinați tot machiajul.

3. Piele imperfectă 

Fetele care au probleme cu pielea imperfectă, încearcă adesea să le ascundă cu ajutorul machiajului. Însă, pe față oricum vor rămâne denivelări vizibile, mai ales în condiții de iluminare slabă și inegală. Apropo, un strat de cosmetică decorativă prea dens pe față, de asemenea, poate accentua și mai mult zonele problematice, precum și adăuga niște ani în plus.

Machiajul în mai multe straturi, care se face adesea pe pielea feței cu imperfecțiuni, nu va oferi niciodată un ten bun. De asemenea, utilizarea zilnică a mijloacelor de mascare nu face decât să agraveze problema și nu ajută la combaterea acesteia.

4. Ridurile mimice 

Concealer reprezintă un lucru foarte necesar în trusa cosmetică a fiecărei femei. Dar, în unele cazuri, este mai bine să-l evitați. De exemplu, dacă femeia are riduri mimice. Uneori, acest produs poate da un mare greș, îmbibându-se în liniile ridurilor formate, care se vor evidenția și mai mult. Mai mult, uneori ridurile mimice nu sunt deosebit de vizibile pe fața nemachiată. Dar de îndată ce aplicați un fond de ten sau un concealer, aceste produse pătrund instantaneu în cele mai mici riduri și atrag imediat atenția.

5. Fața ovală 

Forma feței ovale este un adevărat cadou pentru proprietarele sale. Aproape orice machiaj li se potrivește: fie un make-up spectaculos sau unul natural, unde puteți folosi doar un luciu de buze transparent. Totuși, artiștii de machiaj recomandă să nu faceți simultan accentul pe buze și pe ochi. Un astfel de tandem poate părea prea extravagant pe fața ovală.

6. Părul blond 

Un studiu recent sugerează că bărbații preferă mai mult blondele. Niște participante la un experiment au fost rugate să-și pună peruci blonde, negre și roșcate, apoi au fost trimise la un eveniment social. S-a dovedit că bărbații se apropiau de blonde mai des decât de celelalte fete.

Merită de luat în considerare faptul că culoarea deschisă a părului, cât de puțin, dar reduce imperfecțiunile pielii, dacă acestea există. Apropo, dacă aveți părul blond, nu ar trebui să vă faceți sprâncenele prea intense sau foarte întunecate: vor arăta artificial pe față.

7. Pliuri și crăpături pe buze 

Buzele crăpate pot face dificilă aplicarea rujului. În plus, rujul poate pătrunde în crăpăturile buzelor și acestea vor arăta nu prea îngrijit. Din acest motiv, lipsa rujului pe buze va arăta mult mai atractiv decât prezența sa. Iar, pentru a oferi buzelor catifelare și o nuanță suculentă, puteți folosi un balsam de buze colorat.

8. Buze subțiri 

Adesea, fetele se străduie să facă tot posibilul pentru ca buzele lor să pară vizual mai voluminoase. Multe fete tind să depășească conturul lor natural atunci când se machiază, pentru a-și face buzele să pară mai pline. Experții consideră că aceasta este o mare greșeală: a depăși linia naturală a buzelor arată ridicol în majoritatea cazurilor.
Buzele subțiri sunt destul de atractive prin frumusețea lor naturală și vor arăta mult mai bine dacă nu veți trece cu rujul sau creionul dincolo de contur. Sau, nu le vopsiți deloc.

9. Cicatrici 

Cicatricile, chiar dacă și există pe față, cu siguranță nu trebuie acoperite cu un strat de machiaj dens. Nici vedetele, nici oamenii obișnuiți nu-și mai pierd timpul pentru așa ceva. În plus, este adesea dificil să ascundeți aceste imperfecțiuni, iar o acoperire mai intensă poate părea foarte nefirească pe față. Dacă aplicați un concealer direct pe cicatrice, există riscul ca zona să arate ca o pată. Apropo, un studiu recent a constatat că bărbații le consideră pe femeile cu cicatrici foarte atractive.

Ați observat vreodată că arătați mai bine fără machiaj? Așteptăm cu drag comentariile dvs.