9 trăsături care fac ca o persoană de succes să iasă în evidență din mulțime

Este imposibil să răspundem la întrebarea ce face ca o persoană obișnuită să aibă succes. Ar putea fi un amestec de inteligență și noroc, carismă și calități de lider, atractivitate și capacitatea de a percepe lumea în mod ironic. Nu există o formulă, dar nu putem nega că există unele trăsături comune care disting persoanele de succes de toate celelalte.

Am descoperit mai multe lucruri neașteptate care unesc oamenii de succes. Și dacă aveți aceleași calități, atunci aveți toate șansele să obțineți succes în viață.

Preferă ochelarii în loc de lentile.

Afirmația că există o legătură între purtarea ochelarilor și nivelul de inteligență nu este un stereotip, ci un fapt dovedit. Este puțin probabil ca persoanele cu ochelari să practice sporturi active, preferând să rămână acasă și să citească o carte. Persoanele care iubesc să citească vor alege ochelarii, nu lentilele, deoarece trebuie schimbate des și îngrijite cu atenție. Iar intelectualii nu se jenează să poarte ochelari.

Spun deseori „nu”.

Când vine vorba de succes este foarte important să deținem controlul asupra timpului nostru, chiar dacă riscăm să îi dezamăgim pe unii oameni. Miliardarul Warren Buffett a spus cândva: „Diferența dintre oamenii de succes și cei de mare succes este că oamenii de mare succes spun aproape întotdeauna „nu”. Atunci când spuneți „da” de fiecare dată riscați să vă stricați reputația deoarece vă asumați prea multe obligații.

Aleg să poarte aceleași haine.

Ați observat, probabil, că mulți oameni care au obținut un mare succes preferă să nu se îmbrace în haine la modă din cap până în picioare. Preocuparea pentru modă necesită timp și costuri suplimentare care pot fi evitate. Mai ales că moda este trecătoare.

De exemplu Mark Zuckerberg este cunoscut pentru tricoul său gri. Steve Jobs a devenit celebru pentru cămașa sa neagră cu mâneci lungi combinată cu blugi și adidași. Iar Seth Godin, un om de afaceri american și un teoretician din domeniul marketingului preferă să iasă puțin în evidență, purtând mereu șosete colorate.

Nu au un regim obișnuit de somn.

Persoanele de succes au regimul lor de somn. Nikola Tesla nu dormea ​​mai mult de 2 ore pe zi, da Vinci dormea ​​aproximativ 20 de minute, apoi lucra timp de 4 ore și tot așa. Albert Einstein dormea 10 ore sau mai mult.

Este greu de spus dacă acest lucru le-a influențat genialitatea, dar cercetările au arătat că oamenii nu sunt programați să doarmă 8 ore la rând.

Folosesc tehnici neobișnuite pentru a-și spori productivitatea.

Unele personalități au făcut și fac lucruri destul de ciudate pentru a se concentra. Bill Gates, de exemplu, iubește să se legene pe un scaun în momentele dificile, poetul german Friedrich Schiller depozita mere stricate în sertarul biroului său deoarece acest miros îl inspira, iar scriitorul Jonathan Franzen își pune căști pentru a nu auzi zgomote, își astupă ochii și deconectează internetul.

Își notează totul.

Atât contemporanul nostru Richard Branson, cât și magnatul Aristotel Onassis considerau că este important să aibă întotdeauna un caiet la îndemână. Branson a spus de mai multe ori că nu și-ar fi putut înființa compania Virgin (care în 2018 avea un venit de 16,6 miliarde de dolari) fără o agendă pe care o ia cu el oriunde se duce. Iar Onassis a spus: „Luați întotdeauna cu voi un caiet și scrieți absolut totul. Aceasta este o lecție de un milion de dolari!”

Fac exerciții ciudate.

Activitatea fizică este importantă pentru menținerea clarității mentale și a stării de bine. Dar unii oameni de succes merg la extreme . Să începem cu un exemplu simplu: Tim Cook de la Apple se trezește înainte de ora 04:00 pentru a merge la sală.

Simon Cowel preferă să urce în copaci în fiecare zi. Nikola Tesla își apăsa de 100 de ori degetele de la picioare, iar Oscar Wilde mergea la plimbări cu homarul său.

Organizează rar întâlniri de afaceri.

Când renumitul miliardar Mark Cuban a fost rugat să ofere niște sfaturi bune antreprenorilor, el a răspuns: „Nu organizați niciodată o întâlnire, dacă nu vi se plătește pentru aceasta”. Aceste întâlniri ne fură timpul, care poate fi petrecut cu mai mult folos.

Dacă este posibil, mai bine să renunțați la astfel de întâlniri ori să le organizați cât mai rar posibil.

Au preferințe culinare neobișnuite. 

Oamenii de succes au obiceiuri alimentare ciudate. Steve Jobs putea mânca doar un tip de mâncare timp de câteva săptămâni, cum ar fi morcovii sau merele. El credea că acest lucru îi permite corpului să rămână mai curat. Lui Stephen King îi place să mănânce o bucată de cheesecake înainte de a se așeza să scrie.

Fiecare dintre noi poate avea preferințe neobișnuite: cineva iubește pepenele verde cu pâine, altcineva preferă roșiile cu zahăr sau cartofii prăjiți cu înghețată.