9 tradiții din întreaga lume, care pot duce în eroare chiar și pe cei mai experimentați călători!

În lume există mai mult de 3.814 culturi diverse și fiecare are propriile sale tradiții, care sunt respectate și în zilele de astăzi. Deși multe popoare și-au pierdut vechile rânduieli distincte, oricum, mai există obiceiuri care ne duc în eroare pe mulți dintre noi.

Drag cititor, noi am decis să enumerăm unele tradiții ale diferitelor țări, care îi pun într-o stupoare chiar și pe cei mai experimentați călători. Vă invităm să le descoperiți mai jos:

1. Marele rug de Paște, Germania. 

Focul de Paște, numit ”Osterfeuer”, este aprins în mod tradițional în multe regiuni din Germania în timpul Paștilor. Focul de Paște este un simbol al soarelui, care este sacru încă din cele mai vechi timpuri. Acesta este un obicei foarte vechi – așa întâlnesc nemții primăvara.

În unele regiuni, în principal în Renania de Nord-Westfalia, o roată mare din lemn este aprinsă și apoi rostogolită pe o pantă – se crede că acest lucru va asigura o recoltă bună.

2. Mănâncă cu poftă și zgomot, Japonia. 

A lua masa savurând și sorbind cu poftă și zgomot sunt lucruri considerate indecente în majoritatea țărilor lumii. Iar în Japonia, dimpotrivă, este nepoliticos ca lumea să mănânce tăieței în liniște totală.

3. Bani în produse de patiserie, Bolivia. 

În Bolivia, în ce gătesc, gospodinele pun monede în plăcinte, brioșe, prăjituri – așa ele petrec anul vechi și îl întâmpină pe cel nou. Se crede că, cel care va găsi moneda va fi însoțit de noroc pe tot parcursul anului următor.

4. Aruncă dinți pe acoperiș, Grecia. 

În Grecia nu există Zâna Măseluță. Când la un copil îi cade un dinte, îl aruncă pe acoperiș, spunând că îți dorește dinți buni, puternici și sănătoși.

5. ”La Tomatina” – bătălie cu roșii, Spania.

”La Tomatina” este un festival, în timpul căruia este obișnuit să se arunce cu roșii în oameni. Sărbătoarea nu este atât de veche – datează din 1945. De atunci, are loc în fiecare an în ultima miercuri din august.

Această tradiție a apărut datorită copiilor care s-au pornit la paradă și din întâmplare s-au ciocnit în mai mulți oameni. Deci, ăștia au căzut, și-au pierdut cumpătul și au început să se împroaște cu roșii. Deși, acum există câteva reguli obligatorii, pentru ca sărbătoarea să nu devină o dezamăgire pentru nimeni. De exemplu, trebuie să vă tratați cu respect reciproc și înainte de a arunca o roșie, aceasta ar trebui să fie zdrobită.

6. Înghețată iarna, Mongolia. 

În majoritatea țărilor lumii, oamenii savurează înghețata în zilele toride de vară, în timp ce în Mongolia, dimpotrivă, preferă să o mănânce la temperaturi reci și ger. Vânzătorii stradali vând înghețată în cutii de carton – nu au nevoie de frigider, deoarece temperatura scade până la -30°C.

7. Alegerea propriului destin, Coreea de Sud. 

Coreenii acordă o importanță deosebită primei zile de naștere a unui copil, deoarece în acea zi soarta lui este decisă. Ritualul se numește Toljanchi. Diverse obiecte sunt puse în fața copilului, de exemplu, cărți, bani, pensule. Ceea ce va alege îi determină viitorul. Deci, dacă copilul alege bani, va fi bogat, dacă o carte – inteligent.

8. Salt de pe scaun, Danemarca. 

Aproape fiecare țară din lume are propriile sale tradiții speciale de Anul Nou. Danemarca nu este o excepție. Chiar înainte de miezul nopții, oamenii se urcă pe scaune și se pregătesc să sară de pe ele în prima secundă a noului an. Se spune că cei care uită să facă acest lucru vor avea un an prost.

9. Se taie părul o dată în viață, China.   

Huangluo este un sat chinezesc, cunoscut pentru că acolo sunt femei cu cel mai lung păr din lume. De obicei, capul este acoperit cu o băsma. De obicei, participând la festival, se gătesc minuțios: își dau drumul la păr, îl spală și îl piaptănă. Cel mai lung păr ajunge la aproximativ 1,7 metri.

Femeile din acest sat își taie părul o dată în viață – la 18 ani, în timpul unei ceremonii de inițiere. Aceasta înseamnă că fata este gata să se căsătorească. Femeile Yao cred că părul lung este propice vieții lungi.

Ce tradiție vi se pare mai interesantă și de ce? Poate că ați avut norocul să vedeți totul cu proprii ochi? Dvs urmați un obicei care surprinde alte persoane?

Așteptăm cu drag comentariile dvs.