9 tipuri de încălțăminte pe care multe femei visează să le cumpere, dar mai apoi le creează o mulțime de probleme

Uneori, în goana după modă, uităm de anumite detalii înainte de a ne cumpăra încălțămintea: este rezistentă sau nu prea, necesită o îngrijire mai specială și, cel mai important, este comodă?

Am încercat să studiem cu atenție câteva modele populare de încălțăminte și am aflat care sunt problemele care ni le-ar putea cauza.

Cizme din piele întoarsă în nuanțe deschise

Pielea de căprioară este adesea preferata noastră datorită faptului că arată bine și este plăcută la atingere. Dar uităm că aceasta este destul de capricioasă, mai ales dacă este de nuanțe deschise deoarece se murdărește ușor, absoarbe umezeala și se pătează.

Adidași.

Problema adidașilor din material textil este, de fapt, aceeași: se murdăresc și au nevoie de îngrijire constantă și minuțioasă.

O altă problemă este talpa plată fără urmă de ergonomie. Potrivit experților, utilizarea constantă a acestora este asociată cu probleme ale picioarelor și articulațiilor.

Cizme înalte din piele întoarsă.

Cizmele lungi arată foarte bine în fotografie, dar în viața de zi cu zi sunt absolut nepractic, deoarece se combină cu foarte puține haine, în general rochii și fuste.

Flip-flops cu toc.

Flip-flops cu toc sunt destul de incomozi, deoarece combină dezavantajele tocurilor și ale șlapilor, ducând la suprasolicitarea picioarelor.

Încălțămintea cu găuri.

Se știe că pielea artificială și alte materiale sintetice se jupoaie și se deformează foarte repede, mai ales dacă este cu găuri. Pe lângă aceasta modelele perforate absorb ușor umiditatea.

Pantofi cu talpă plată și curelușe.

Deși par siguri de purtat datorită faptului că au curele care susțin picioarele, din păcate acest lucru încă nu este suficient din cauza tălpii absolut plate, care nu asigură poziția corectă a arcului piciorului.

Sandale minimaliste. 

Sandalele care au curelușe foarte subțiri arată foarte bine, dar este destul de greu să mergi în ele. Ca urmare, mersul devine instabil, iar picioarele alunecă înainte. Iar curelele strâng picioarele.

Botine înalte.

Botinele cu șireturi și talpă masivă arată îndrăzneț și par destul de comode, dar nu este chiar așa. Talpa grea obligă mușchii să lucreze mai mult, ceea ce poate duce la entorse. În plus, din cauza greutății, suntem nevoiți să le strângem mai strâns decât de obicei, ceea ce restricționează foarte mult mișcarea.

Pantofi cu talpa prea moale si flexibilă.

Multe persoane acordă o atenție deosebită amortizării atunci când aleg încălțămintea. Dar, deși poate părea destul de ciudat, alegerea unui model flexibil și foarte moale poate face uneori mai mult rău decât bine.