9 tendințe practice din domeniul modei și al frumuseții la care ne uitam cândva pieziș, iar acum le apreciem

În ultimii ani afirmația precum că frumusețea cere sacrificii pierde din ce în ce mai mult teren. Moda devine din ce în ce mai practică și comodă deoarece am încetat să ne mai strângem în corsete strâmte și să purtăm peruci pudrate.

Am ales unele dintre cele mai recente tendințe de frumusețe care ne-au făcut viața mult mai ușoară și pentru care ar trebui să-i fim recunoscătoare secolului XXI.

Părul cărunt. 

Societatea modernă acceptă îmbătrânirea naturală. Actrițele de la Hollywood aleg să nu-și mai ascundă părul cărunt, iar tinerele, care încă nu au încărunțit, au început să-și vopsească părul în nuanțe cenușii.

Machiaj cu efect de buze sărutate.

Tot mai multe femei renunță la creionul de buze, conturul clar fiind înlocuit de machiajul cu efect de buze sărutate. Pentru aceasta este suficient să aplicați rujul cu vârful degetului.

Coc neglijent.

De câțiva ani încoace stiliștii ne recomandă să alegeți coafuri cât mai simple, aparent neglijente, de parcă am fi adormit cu părul ud, iar a doua zi dimineață l-am aranjat puțin cu degetele și am ieșit să cucerim lumea. Una dintre cele mai populare tendințe este cocul neglijent.

Pantaloni cu talie înaltă.

În 2021 a reapărut una dintre cele mai controversate tendințe de la începutul anilor 2000: blugii cu talie joasă. Dar nu a fost întâlnită cu mare încântare, multe femei preferând modelele cu talie înaltă, care le modelează silueta, ascunzând unele imperfecțiuni.

Pantaloni de ciclism. 

Pantalonii scurți de ciclism sunt un alt element al stilului athleisure. Se aranjează bine pe corp, nu constrâng mișcările și arată bine atât ca piesă vestimentară separată cât și ca lenjerie de corp purtată sub o fustă scurtă.

Manichiura naturală.

Unghiile lungi și modelele sofisticate cedează treptat locul manichiurii simple.

Nap Dress.

Nap Dress înseamnă „rochie pentru dormit”. Puteți purta astfel de rochii la birou, la cumpărături, la o întâlnire sau înainte de a merge la culcare.

Părul natural.

Pentru a le simplifica viața femeilor cu părul creț, Lorraine Massey a inventat Curly Girl Method. Esența acestei tehnici constă în aranjarea buclelor naturale, fără a apela la produsele de îngrijire.

Geaca de puf voluminoasă.

Până nu demult geaca de puf și moda erau considerate antonime. Era de neconceput să purtăm o geacă supradimensionată peste o rochie de seară. Din fericire stilul elegant a fost înlocuit cu unul practic.