9 sfaturi pentru optimizarea curățeniei. Începe mereu cu nr. 2!

Prea puține sunt femeile cărora într-adevăr le place să facă ordine în casă. De cele mai multe ori noi acceptăm asta ca pe un lucru neplăcut, dar necesar. Dar vă spun din propria experiență că o atitudine binevoitoare față de curățenie vă va ajuta din start să economisiți timp, forțe și sănătate. Iată câteva sfaturi foarte utile care vă vor ajuta să primiți plăcere atunci când faceți curățenie!

1. Folosiți un cronometru

Fixați-vă din start o anumită perioadă de timp pe care o puteți dedica acestei activități. În acest fel veți valorifica mai productiv fiecare minut și veți gestiona mai bine timpul. Cu siguranță în acest fel curățenia va necesita mai puțin timp!

2. Deschideți geamurile

În timpul curățeniei se ridică mult praf, iar dacă geamurile sunt închise, praful rămâne în încăpere și apoi se așează din nou. În plus cu geamurile deschise aerul va fi mai proaspăt și mai plăcut.

3. Pregătiți o pungă pentru gunoi

Un truc simplu: curățenia va dura mai puțin timp dacă nu veți alerga de fiecare dată la coșul de gunoi, ci veți arunca totul imediat într-o pungă pe care să o aveți mereu la îndemână. În plus veți putea sorta mai ușor tot felul de hârtii și obiecte inutile.

4. Porniți mașina de spălat

Dacă în casa dvs. sunt o mulțime de haine aruncate în toate colțurile, ar fi bine să începeți curățenia anume cu ele și chiar să le puneți imediat la spălat. Până veți termina curățenia, tocmai vor fi și hainele curate!

5. Vesela murdară

Este mereu dificil să te apuci de spălat vesela dacă ai chiuveta plină cu farfurii murdare. O practică foarte bună ar fi să spălați vesela imediat după ce vă ridicați de la masă, sau cel puțin să nu mergeți la somn dacă nu ați spălat toată vesela din chiuvetă.

6. Acumulatorii de praf

Străduiți-vă să aveți în spațiu deschis cât mai puține obiecte inutile care acumulează praful. Iar pentru a preveni pentru mai mult timp depunerea prafului pe suprafețe, ștergeți-le cu un amestec de șampon, apă și detergent antistatic în proporții egale.

kitchendecorium.ru

7. Mai multă atenție

Zonele ce necesită o îngrijire specială sunt closetul, cada sau dușul, lavoarul, bideul, cuptorul cu microunde, plita și masa din bucătărie. Ar fi bine să le prelucrați pe acestea cu detergenți speciali la începutul curățeniei, iar la sfârșit să le ștergeți și să le clătiți.

8. O curățenie rapidă

Ștergerea podelelor cu un mop umed are un efect surprinzător, făcând încăperea mai proaspătă fără prea mult efort. Această curățenie rapidă vă va face să vă simțiți mult mai confortabil decât dacă ați face ceva similar cu aspiratorul.

9. O curățenie fulger

Aceasta e ideea care mi-e cea mai aproape de inimă. Eu pun cronometrul la 15 minute și pur și simplu așez toate lucrurile la locul lor. Efectul e superb, iar efortul e minim

Sperăm că aceste sfaturi vă vor fi de un ajutor real și vă vor inspira să faceți și să păstrați curățenia mereu în locuința dvs.!