9 secrete de amenajare, care vor vor adăuga confort unei încăperi înguste și lungi

Pereții bej și oglinzile au încetat să fie unica salvare pentru camerele lungi ți înguste. Designerii inventează noi și noi metode originale.

Vă propunem câteva imagini care vă vor demonstra faptul că nu contează forma camerei, dacă este amenajată corect și cu gust.

1. Renunțați la mobila voluminoasă.

Principala regulă este să nu puneți mobilierul de-a lungul peretelui, fie că este vorba de bucătărie, living sau dormitor.

2. Combinați diferite texturi pentru decorarea pereților.

Folosiți diferite texturi nu doar pe pereții opuși, ci și pe același perete. Acest lucru va ajuta la împărțirea camerei în mai multe zone.

3. Adăugați diferite elemente de decor.

Dacă spațiul vă permite, puteți echilibra o cameră lungă cu ajutorul arcadelor, coloanelor sau șemineelor.

4. Împărțiți camera în zone.

O altă idee ar fi să divizați camera în zone. Există mai multe metode pentru a face acest lucru: aranjarea mobilierului, utilizarea decorului sau a unei iluminări suplimentare.

5. Utilizați magia luminii.

O greșeală frecventă în amenajarea unei încăperi înguste este existența unei singure surse de iluminare. Designerii folosesc lustre cu un cadru ușor și cu mai multe abajururi, precum și veioze pe noptiere și lămpi pe birou.

6. Schimbați geometria spațiului.

Utilizați accentele, includeți tablouri sau covoare cu model geometric, aceste elemente creează volum, extinzând vizual spațiul.

7. Utilizați linii orizontale pe pereții lungi.

Fotografiile și tablourile de mici dimensiuni nu vor face decât să sporească impresia unei încăperi lungi și înguste. Același lucru se va întâmpla și în cazul în care veți lăsa peretele gol. O alternativă bună este o linie orizontală în mijlocul peretelui, poate fi o oglindă, un panou sau un tablou.

8. Folosim jaluzele în loc de draperii.

În cazul unei încăperi înguste și mici este mult mai practic să optați pentru jaluzele în locul draperiilor.

9. Renunțați la parchetul montat în sensul longitudinal.

Acesta va accentua lungimea încăperii. Optați pentru gresie hexagonală, spre exemplu.