9 rochii de mireasă care, deși sunt frumoase, ar fi bine să fie lăsate în trecut

Fiecare mireasă visează să aleagă rochia de mireasă perfectă care să se potrivească nu numai cu gusturile ei, ci și cu tendințele modei.

Pentru a face alegerea corectă este important să cunoașteți care sunt ultimele tendințe și să lăsați pe manechine modelele învechite.

Iată modelele pe care ar fi bine să le evitați:

1. Rochiile prea voluminoase.

De secole miresele au preferat rochiile cu fuste voluminoase, dar astăzi astfel de ținute sunt depășite. O rochie similară a fost purtată în 2018 de către prințesa britanică Eugenie. Atunci ținuta era în top, dar nu trebuie să uităm că moda nu stă pe loc.

În acest an sunt la modă rochiile mulate, precum cea de tip sirenă sau cu accent pe talie.

2. Rochiile albe.

Rochiile albe cedează treptat loc ținutelor cu accente delicate de culoare. Experții sunt de părerea că varietatea de culori va ajuta miresele nu numai să-și sublinieze individualitatea, ci și să aleagă nuanța care li se potrivește cel mai bine.

3. Rochiile cu prea mult decor.

Rochiile cu multe detalii strălucitoare atrag atenția, dar pierd din punctul de vedere al eleganței. Optați mai bine pentru stilul minimalist, evitați modelele cu prea multe broderii, strasuri și mărgele.

4. Rochiile cu inserții de culoarea pielii. 

Inserțiile transparente nu se potrivesc uneori cu tonul pielii miresei și arată ieftin și nenatural. Un înlocuitor ideal pentru miresele care își doresc o ținută mai îndrăzneață pot fi modelele cu spatele sau umerii deschiși.

5. Rochiile din două piese. 

Aceste modele cedează locul rochiilor mini sau midi. În 2023 se așteaptă să apară și variații ale acestora: cu tivuri ridicate, asimetrice sau cu lungimea până la nivelul gleznelor.

6. Rochiile-corset. 

Au fost la modă în urmă cu câțiva ani, dar locul lor a fost ocupat de rochiile A-line care accentuează talia și nu distorsionează proporțiile. Pot fi atât cu mâneci lungi, cât și fără ele.

7. Rochiile cu multă dantelă.

Nici rochiile cu prea multă dantelă nu mai sunt la modă. Ele pot fi înlocuite cu modele cu inserții separate din țesătură transparentă, cu broderie sau alt decor.

8. Rochiile de guipure.

În acest an modelele depind de calitatea stofei din care sunt confecționate.

9. Rochiile cu mâneci lungi și strâmte.

Rochiile cu mâneci strâmte la fel trebuie lăsate în trecut. Kate Middleton, desigur, a arătat grozav, dar de atunci moda s-a schimbat.