9 replici care vor pune la respect persoanele arogante

A da o ripostă cuvenită unei persoane arogante vorbește despre educația, cumsecădenia și capacitatea de autoapărare. Persoanele arogante manifestă mândrie, dispreț față de ceilalți, pot indispune cu ușurință, cu excepția cazului în care vor primi unul dintre aceste 9 răspunsuri…

9 replici care vor pune la respect persoanele arogante

Persoanele arogante posedă calitățile oamenilor cu tulburări narcisiste de personalitate, ceea ce corespunde unui diagnostic psihic:

  • Consideră că sunt deosebiți și unici, de aceea pot fi înțeleși doar de oamenii cu un statut social înalt și special.
  • Necesită admirație excesivă.
  • Sunt siguri că totul trebuie să se întâmple doar astfel cum își doresc sau presupun ei.
  • Exploatează alte persoane, adică profită de alții pentru a-și atinge scopurile personale.
  • Nu sunt empatici: sunt incapabili să recunoască sau să identifice sentimentele și necesitățile altora.
  • Demonstrează  aroganță în atitudinea sau comportamentul lor.

1. – Ce vă face să gândiți astfel?

Această frază va ajuta o persoană arogantă să înțeleagă că este prizonierul unor stereotipuri, că nu este obiectivă, iar în consecință trebuie să înceteze să vorbească astfel. Va conștientiza că vorbește lucruri urâte și va înceta să-și mai expună astfel de gânduri, doar când va fi atenționat că ceea ce spune nu este corect.

2. – Vai, vai, vai!

Dacă sunt atinse sentimentele dvs. sau ale altcuiva, spuneți direct acest lucru. Ofensele și insultele nu trebuie tolerate. Această exclamație îi va face să înțeleagă câtă suferință provoacă vorbele lor.

3. – Știți, mama mea la fel…

Persoana arogantă, cu siguranță, delimitează oamenii conform criteriilor rasiale, calificărilor obținute etc. Încearcă să avanseze prin înjosirea altor persoane.

Puteți opri discuțiile negative, sugerând că unul dintre apropiații dvs., este exact la fel ca acea persoană despre care vorbește. Astfel, îl faceți să înțeleagă că aceste cuvinte sunt o insultă pentru dvs. și nu veți tolera ofensele. Ulterior, cel mai probabil, arogantul își va cere scuze.

4. – Știți că există și alte păreri?

Fiecare are dreptul la propria părere. Dar persoanele arogante, trebuie să înțeleagă că trebuie excluse comentariile negative la adresa altor persoane.

5. – Spuneți-mi încă o dată, prin ce sunteți mai bun decât dânsul?

Arogantul consideră că este mai bun decât ceilalți. Cereți să vă explice de ce trebuie să aveți o atitudine diferită față de el. Veți auzi niște explicații foarte interesante, dar cel mai probabil, va începe să se eschiveze de la un răspuns. Persoana arogantă va fi pusă într-o situație incomodă, dacă veți accentua că nu este cu nimic mai presus decât alții.

6. – Aș fi recunoscător dacă acestea ar fi ultimele cuvinte rostite pe tema dată!

Puneți punct discuțiilor persoanei arogante, când este cazul, la fel de categoric, precum vorbește și ea. Această frază va ajuta să înceteze ofensele. Persoana arogantă se aude doar pe ea. De aceea trebuie să puneți capăt acestor discuții într-un mod înțeles de ea.

7. – Mai tăceți odată!

Cea mai simplă metodă de a înceta o discuție cu o persoană arogantă este să plecați. O frază dură rostită la final îl va pune pe gânduri.

8. – Sunt sigură că nu ați avut intenția să sune atât de arogant, nu-i așa?

Această formulare îi permite unei persoane arogante să se corecteze, deoarece are posibilitatea să răspundă că nu a vrut să fie dur și arogant. În același timp aceste cuvinte vor semnaliza că nu încurajați această atitudine de înjosire a altor oameni.

9. – Sper că înțelegeți cât de arogant arătați, atunci când vorbiți astfel de lucruri…

Subliniați că nu agreați acest comportament inacceptabil. Psihologii, specializați în studierea caracterului, menționează că persoanele modeste nu sunt preocupate de propria persoană, iar cele arogante au o părere exagerată despre sine. Persoanelor arogante le este caracteristică manipularea altora.

V-a plăcut? Povestiți-le și prietenilor!