9 reguli nemiloase ale vieții pe care oamenii le înțeleg abia după 30 de ani

Copiii învață la școală foarte multe lucruri utile. Dar viața reală diferă puțin de ceea ce se învață la școală. Cu toate acestea adulții nu le vorbesc, din anumite motive, copiilor  despre ceea ce este important în viață. De aceea, ajunși la maturitate, ne dezamăgim pentru că realitatea nu corespunde cu paginile manualelor: binele nu învinge întotdeauna răul, oamenii bogați stăpânesc lumea.

1. Bogăția și puterea sunt, de obicei, moștenite.

Revista Forbes alcătuiește, în fiecare an, o listă a celor mai bogați și mai influenți oameni din lume. De regulă, jumătate dintre miliardarii din această listă au moștenit averea de la părinți ori s-au căsătorit cu o persoană bogată. Alți 20% dintre oamenii super-bogați provin din familii bogate și nobile.

Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, a împrumutat bani de la tatăl său vitreg, iar Bill Gates (Microsoft) provine dintr-o familie influentă de bancheri și politicieni.

Ideea precum că toată lumea poate reuși este doar un vis frumos. Este adevărat, odată cu dezvoltarea Internetului, avem mai multe posibilități de a ne îmbogăți datorită start-up-urilor, dar persoanele cu părinți înstăriți vor obține succes mult mai rapid și mai ușor.

2. Bărbații și femeile înțeleg prietenia în mod diferit.

Potrivit studiilor bărbații percep prietenele ca pe niște potențiale iubite, în timp ce femeile văd prietenia altfel.

3. Mai bine să fii pesimist decât optimist.

Oamenii de știință din Statele Unite au inventat, în anii 1950, psihologia pozitivă. Conform principiilor acesteia, trebuie să percepem în mod pozitiv lumea din jurul nostru, să zâmbim atunci când întâmpinăm dificultăți și să nu ne plângem. Însă psihologii moderni consideră că o această abordare nu duce la bine deoarece vizualizarea succesului și optimismul reduc probabilitatea unui rezultat pozitiv. Atunci când o persoană își imaginează deja că totul va fi bine, poate renunța, începând să aștepte finalul fericit.

Persoanele pragmatice sau chiar cele pesimiste se descurcă mai bine, deoarece își elaborează un plan detaliat în caz de eșec.

4. Părinții tineri se simt, deseori, lipsiți de valoare spre deosebire de cuplurile fără copii.

După primul copil părinții tineri au de două ori mai multe șanse să se simtă lipsiți de valoare decât părinții fără copii. Și dacă sarcina a fost neplanificată, atunci starea psihologică a partenerilor este și mai rea.

Cu toate acestea, oricât ar părea de straniu, șansele de divorț scad. Cu alte cuvinte, având copii, veți suferi , dar nu singur, ci împreună. În ciuda acestor dificultăți, majoritatea părinților consideră copiii cea mai mare bucurie a vieții.

5. În relații este bine, uneori, să fii egoist.

Partenerii trebuie să investească în relație, dar uneori este bine să te gândești doar la tine însuți, pentru a nu-ți pierde stima de sine.

Psihologii ne sfătuiesc să nu trăim doar pentru partener, dar să ne întâlnim cu prietenii, să stăm singuri uneori, să avem grijă de corpul nostru.

6. Cadourile scumpe de Anul Nou sunt niște trucuri de-ale comercianților.

Conform statisticilor , în fiecare an cheltuim din ce în ce mai mulți bani pentru cadouri, iar vânzătorii au profituri foarte mari. Crăciunul și Anul Nou s-au transformat de mult într-un instrument de pompare a banilor.

7. Este prea puțin probabil ca mașinile electrice și prelucrarea plasticului să salveze planeta.

De la inventarea plasticului s-au produs 8 miliarde de tone de produse din acest material dăunător și doar 10 dintre ele au fost reciclate. Cu toate acestea, reciclarea nu este un panaceu: hainele, vesela și încălțămintea din PET reciclat nu se descompun, continuând să polueze Pământul.

Veganismul trebuia să contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Cu toate acestea, s-a ajuns la faptul că se cheltuie multă apă pentru udarea plantelor, câmpurile sunt tratate cu substanțe chimice, iar pădurile sunt defrișate pentru obținerea terenurilor agricole.

Mașinile electrice nu poluează atmosfera, dar sunt periculoase din alte puncte de vedere deoarece producția bateriilor cu litiu nu este ecologică.

8. Irosim în zadar 8 ore pe zi pentru muncă.

Oamenii au impresia că există o legătură directă între numărul de ore petrecute la muncă și salariu. Dar nu este chiar așa.

Oamenii de știință au calculat că din cele 8 ore de lucru, doar 3-4 ore sunt eficiente deoarece creierul uman are limite de concentrare. Restul timpului îl petrecem citind mail-uri, mâncând sau discutând cu colegii.

9. Bărbații sunt mai infideli decât femeile. Dar numai la o anumită vârstă.

Se consideră că bărbații își înșelă soțiile foarte mai des. Acest lucru este adevărat, dar numai parțial, deoarece până la vârsta de 30 de ani femeile își pot înșela și ele partenerii.

Sunteți de acord cu aceste afirmații? Așteptăm cu nerăbdare să ne scrieți în comentarii!