9 reguli învechite pe care, la momentul actual, le putem încălca

Trăim într-o societate mult mai liberă decât cea a bunicilor noștri. Spargem stereotipurile și încălcăm regulile fără remușcări. Cu toate acestea, încă nu ne-am obișnuit să discutăm deschis unele subiecte, iar unele persoane le condamnă pe cei care se deosebesc de ele.

Am aflat care sunt regulile care aparțin trecutului și pe care am putea să le încălcăm fără teamă.

Cadouri la zile de naștere.

Cândva era inadmisibil să mergem la zile de naștere fără cadouri. Acum această regulă nu mai este atât de strictă. Unii consideră că doar copiii ar trebui să primească daruri, iar la o petrecere pentru adulți pot contribui la nota de plată.

Schimbarea aspectului de dragul celor din jur. 

Odată cu apariția practicii de pozitivitate a corpului femeile au început să simtă mai puțină presiune din partea societății și singure decid cum vor să arate. În 1964, potrivit sondajelor, 98% dintre femeile din SUA cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani și-au epilat regulat picioarele.

Acum multe femei refuză să facă acest lucru și se simt foarte bine.

Apeluri telefonice.

Cândva nu ne deranja deloc faptul că și o persoană necunoscută ne putea suna. Acum tot mai multe persoane preferă mesajele. Cu toate acestea, puteți apela, dar numai în cazuri speciale precum o discuție serioasă sau pentru a cere scuze.

Comunicarea începe cu small talk.

Această noțiune a apărut pentru prima dată în 1923. Conform etichetei, înainte de a trece la subiecte serioase, interlocutorii ar trebui să aloce suficient timp unor discuții generale: vreme, știri, cultură etc. Neglijarea acestor discuții se considera o încălcare gravă a etichetei.

Acum lucrurile s-au schimbat. Tot mai multe persoane încearcă să găsească o modalitate de a evita să vorbească despre orice și să treacă direct la subiect ori să discute despre ceva mai specific.

Culoarea albă la nuntă.  

Regina Victoria a purtat la nunta sa o rochie albă, după care miresele din întreaga lume au optat pentru această culoare, deoarece simbolizează puritatea și inocența. Cu toate acestea, acum nu este obligatoriu să respectăm această tradiție. Multe mirese renunță la alb și aleg rochii de diferite culori pentru acest aveniment solemn.

Părinții trebuie să plătească pentru nuntă.

De regulă părinții plăteau pentru nunta tinerilor: unii mai mult, alții mai puțin. Recent, situația s-a schimbat și mirii suportă singuri cheltuielile.

Telefonul pe masă.

Acum câțiva ani era inadmisibil să punem telefoanele pe masă. Acum unele persoane sunt de părerea că aceasta nu este o încălcare atât de gravă a etichetei, mai ales dacă nu utilizați telefonul. Dar chiar și dacă v-ați uitat la telefon, nu este grav. Poate că aveți un program încărcat și trebuie să rămâneți în contact tot timpul.

Cu toate acestea, unii consideră indecent să se folosească telefonul în timpul prânzului.

Soția trebuie să ia numele soțului.

Această tradiție vine din secolul al XX-lea din Anglia. După căsătorie femeia era „acoperită” de soțul ei și nu putea avea proprietăți sau încheia contracte pe cont propriu.

Și, deși această lege nu mai este valabilă, ecourile sale au rămas și în prezent. În unele țări, de exemplu, până în anii 1970 femeile nu puteau obține pașaport sau permis de conducere, dacă nu purtau numele soțului. Acum schimbarea numelui este un act de unificare și un tribut adus tradiției și nu este deloc o obligație.

Ciorapii sunt obligatorii.

Dacă mai înainte ciorapii erau obligatoriu la serviciu, la evenimente oficiale chiar și vara, acum situația s-a schimbat. Femeile pot purta ciorapi atunci când doresc.

Nici membrele familiei regale britanice nu sunt obligate să poarte ciorapi: nu există o astfel de regulă.