9 produse pentru care plătim în exces fără a ne da seama

De multe ori plătim în exces pentru diferite produse care pot fi înlocuite cu altele mult mai ieftine și mai calitative.

Am studiat cu atenție unele produse și am constatat faptul că multe dintre ele nu își merită banii, mai ales dacă doriți să vă reduceți cheltuielile.

Pudră de cacao instant.

Conform aparențelor, aceste produse nu sunt recomandate deoarece, pe lângă faptul că sunt scumpe, conțin și foarte mult zahăr. De aceea ar fi mai bine să optați pentru cacao obișnuită.

Pâine și prăjituri proaspete.

Aroma pâinii proaspăt coapte va ispiti pe oricine și vă puteți permite uneori o asemenea plăcere. Însă, dacă veți cumpăra regulat, veți cheltui destul de mult deoarece pâinea din fabrică cu aceeași dată de producție poate fi chiar și de 2 ori mai ieftină. În plus, produsele coapte în aceeași zi se pot vinde seara mult mai ieftin.

Ulei de măsline.

Unii producători vând, sub masca acestui ulei, amestecuri din semințe de in, condimentate cu arome.

Există o modalitate de a verifica dacă ați cumpărat o sticlă de ulei de măsline contrafăcut. Datorită prezenței acidului oleic în uleiul extravirgin natural nerafinat, acesta ar trebui să înghețe în congelator după câteva ore. Dacă nu îngheață fie este contrafăcut, fie rafinat.

Mezeluri feliate.

Acestea sunt foarte comode pentru sărbători, dar, pe termen lung, nu este profitabil să le cumpărați deoarece sunt mai scumpe.

Fructe la pahar.

Același lucru este valabil și pentru fructele spălate și feliate. Este foarte comod să le dați copilului pentru masa de prânz ori să le luați la birou, dar, de multe ori, plătim pentru astfel de produse cu până la 40% mai mult .

Pe lângă aceasta mai există o nuanță: de îndată ce legumele și fructele sunt tăiate și interacționează cu lumina și oxigenul, încep să- și piardă proprietățile benefice. Și, probabil, acesta este un motiv și mai important pentru a vă gândi înainte de a le cumpăra.

Scorțișoară.

Ceea ce vedem pe rafturile magazinelor nu este scorțișoară, ci cassia, care este mai ieftină. Scorțișoara din Ceylon are o aromă fină, în timp ce cassia este mai picantă.

Sandvișuri gata.

Și în acest caz plătim pentru comoditate. Dacă doriți să le luați serviciu, nu ar fi mai bine să cumpărați pâine, salam și brânză? Pe lângă faptul că vor costa mai puțin, veți pregăti câte sandvișuri doriți.

Plicuri de ceai actualizate.

Plicurile de ceai în formă de piramidă pot părea mai interesante, dar pot fi mai scumpe cu aproximativ 30% decât cele obișnuite. Dacă uneori doriți să vă răsfățați cu arome noi, nu este o problemă. Dar pentru viața de zi cu zi și pentru o familie numeroasă este mai profitabil să alegeți ceaiul obișnuit.

Carne tocată.

Pe lângă faptul că în carnea tocată se adaugă și alte lucruri, aceasta mai este și destul de scumpă. În unele cazuri poate fi o salvare, dar este mult mai profitabil să o tocați acasă și să o porționați.