9 principii de bază ale garderobei scandinave pe care ar fi bine să le împrumutăm și noi

Stilul scandinav nu își pierde din popularitate, ci continuă să ne surprindă tot mai mult. Întâi am auzit despre hygge, apoi am aflat despre interioarele minimaliste, care s-a infiltrat și în îmbrăcăminte. Se pare că acum femeile nordice pot concura cu ușurință cu pariziencele al căror stil este admirat de întreaga planetă.

Am analizat câteva principii de bază ale stilului de îmbrăcăminte scandinav pentru a înțelege cum a reușit să cucerească inimile a milioane de femei. Iată care sunt aceste principii:

Prezența contrastelor.

Atunci când își creează o ținută scandinavii nu se tem să combine lucruri aparent incompatibile. Le place să poarte vintage cu haine noi, sport cu stilul de afaceri. Pot include în aceeași ținută adidași, fustă și palton.

Cumpără haine la mâna a doua.

Danezii sunt foarte pasionați de hainele cu personalitate pe care le găsesc la piețele de vechituri sau în magazinele second-hand. Printre hainele uzate există șansa de a găsi haine de designer. Scandinavii, după cum știm, aderă, în general, la filosofia moderației și a consumului conștient, iar purtarea hainelor uzate este o practică obișnuită pentru ei.

Îmbrăcămintea trebuie să corespundă sezonului.

Principiul de bază al majorității ținutelor în stil scandinav sunt straturile. În Suedia, Norvegia și Danemarca este destul de rece în cea mai mare parte a anului, iar „straturile”, pe lângă faptul că le ajute să fie în pas cu moda, le țin de cald. În timp ce în multe alte țări fashionistele preferă frumusețea în locul confortului și pot purtafuste scurte chiar și iarna, femeile din Scandinavia vor alege ținute mai practice.

Culori calme pentru iarnă, culori vii pentru vară.

Multe persoane consideră că femeile din Scandinavia poartă paltoane bej și cămăși albe pe tot parcursul anului. Odată cu apariția căldurii multe fashioniste renunță la culorile discrete și aleg culorile vii. Vara puteți vedea ținute colorate, cu modele jucăușe și combinații îndrăznețe, care vor atrage, cu siguranță, atenția.

Prezența articolelor de bază în garderobă.

Garderoba tipică scandinavă se bazează pe câteva lucruri de bază: un palton, un tricou simplu, un sacou, un pulover supradimensionat, cizme, adidași comozi și colanți negri. Culorile sunt în mare parte pastelate. Sunt posibile și variații. În garderoba unei suedeze sau daneze există și lucruri deosebite, pe care nu le veți găsi în altă parte, pentru că toți oamenii sunt diferiți.

Croială liberă.

Locuitorii Danemarcei, Norvegiei și Suediei nu își scot în evidență silueta: fashionistele locale preferă supradimensionarea și stratificarea. Tinerele din Scandinavia poartă cu îndrăzneală pulovere cu câteva mărimi mai mari, paltoane lungi a și costume largi în stil masculin, rămânând în același timp elegante și feminine. În garderoba lor nu veți întâlni haine incomode sau mulate.

Combină cu iscusință hainele de lux cu cele de pe mass market.

Moda nord-europeană se bazează pe accesibilitate. Danezii și suedezii nu se îmbracă din cap până în picioare în haine de lux, dar, în același timp, nu neglijează accesoriile scumpe și de înaltă calitate, care vor ține mulți ani. În fotografiile care prezintă moda de stradă din Copenhaga și din alte orașe scandinave veți putea vedea adesea accesorii precum genți de la Gucci etc. În același timp, principalele componente ale imaginii, fie că este vorba de o rochie sau de un pantalon, sunt cumpărate din magazinele locale.

Frumusețea constă în imperfecțiune.

Tinerele din țările scandinave nu se străduiesc să arate perfect, de parcă ar fi ieșit de pe paginile unei reviste lucioase. Danezele preferă să iasă cu părul ușor dezordonat, machiaj simplu sau chiar lipsa acestuia, încălțăminte uzată sau haine șifonate. Ele transformă această neglijență în șic și arată minunat.

Moda ecologică.

Norvegienii, danezii și suedezii sunt obsedați (într-un sens bun al cuvântului) de dragostea față de natură și această filosofie este prezentă peste tot. Marca suedeză Nudie Jeans oferă servicii de reparații gratuite pentru produsele lor, deoarece sunt convinși de faptul că blugii nu ar trebui să fie de unică folosință. În plus, perechea veche de blugi poate fi schimbată cu o reducere de 20% la altele noi. Blugii uzați sunt apoi reciclați. Scandinavii adoră materialele naturale și ecologice.