9 piese de mobilier care s-au dovedit a fi lipsite de practicitate

Fiecare persoană dorește să aibă o locuință primitoare și frumoasă. Însă, atunci când o reamenajăm, cădem, de obicei, în capcană și ne umplem casa cu obiecte care ne par frumoase, dar care nu se încadrează în interior ori sunt lipsite de practicitate.

Iată care sunt piesele de mobilier și decor care n-ar putea crea destul de multe probleme.

Canapea voluminoasă din piele.

Designerii ne recomandă să evităm mobilierul complex și să optăm pentru liniile clasice. Canapelele voluminoase cedează destul de repede, iar pielea se deformează și se crapă. În timp ce mobilierul tapițat cu forme simple păstrează mai mult timp aspectul plăcut.

Corp de iluminat industrial.

Produsele mate, negre și cromate au fost în top în ultimii ani. Lămpile în stil mansardă umpleau nu numai barurile și restaurantele, ci și spațiile de casă. Însă acum au apărut în lista anti-tendințe, lăsând loc unor forme simple și concise în stil eco, care sunt mult mai practice.

Ferigă.

În anii 1990 și 2000 ferigile erau prezente în majoritatea caselor și erau un atribut obligatoriu al unui interior elegant. Dar acum apar tot mai rar deoarece riscăm ca locuința noastră să arate ca o seră decât să-i ofere confort. În afară de aceasta a devenit clar că feriga nu este chiar atât de nepretențioasă. Are nevoie de plasare specială (fără curenți și lumina directă a soarelui) și îngrijire specială periodică (cum ar fi pulverizarea zilnică).

Scaun suspendat în stil Boho.

Aceste scaune în stil boho sunt destul de pretențioase deoarece va trebui să decorăm întreaga cameră în acest stil.

Scaun de bar.

Organizarea unui mic colț de bar într-un apartament este o idee destul de interesantă, care ne va ajuta să economisim spațiu. Dar trebuie să ținem cont de faptul că scaunele fără spetează sunt destul de incomode și, pe lângă aceasta, urcarea și coborârea va fi destul de enervantă.

Macrame.

Popularitatea stilului boem i-a oferit acestui decor o nouă șansă. Dar problema constă în faptul că este destul de pretențios, deoarece nu se încadrează în orice interior.

Mobilier din răchită.

Mobilierul din răchită este destul de potrivit pentru hoteluri, restaurante sau terase. Dar în locuințele noastre se vor combina greu cu restul mobilierului și, pe lângă aceasta, necesită o îngrijire specială. Prin urmare, dacă doriți să adăugați stil și luminozitate, este încă mai bine să o faceți cu ajutorul unei canapele-accent.

Canapea albă.

Canapeaua albă arată minunat, dar trebuie să ținem cont de faptul că se va vedea orice pată sau crăpătură de pe suprafața acesteia. De aceea ar fi bine să optați pentru o tapițerie mai întunecată.

Borcane decorative.

Aceste borcane au început a fi folosite în scopuri complet diferite: ca sfeșnice, vaze decorative, ghivece de flori, pușculițe etc. Acum această tendință dispare treptat din cauza lipisei de practicitate. Plantele și-au recuperat ghivecele, florile au primit vazele, iar lumânările și-au primit sfeșnicele.