9 perechi de filme care sunt atât de asemănătoare, încât am vrea să spunem: „Găsiți 10 diferențe”

Industria cinematografică nu stă pe loc și lansează sute de filme în fiecare an. Unele dintre ele sunt foarte asemănătoare, deoarece producătorii încearcă să repete succesul unui film și să copieze subiectul. Dar se întâmplă, ca răspuns la cererea societății, să apară filme asemănătoare aproape simultan.

„Albă ca Zăpada și Războinicul Vânător” și „Oglindă, Oglinjoară”.

În 2012, au fost lansate simultan două filme despre faimoasa prințesă. În ambele cazuri, publicului i s-a prezentat o versiune alternativă a poveștii, în care Albă-ca-Zăpada are un caracter puternic și nu are nevoie să fie salvată de prinț. Este de remarcat faptul că în ambele filme mama vitregă are o carismă extraordinară și practic umbrește personajul principal.

„În tandem” și „Capcană pentru părinți”.

Filmul „În tandem” i-a fost prezentat publicului în 1995, iar 3 ani mai târziu, în 1998, a apărut filmul „Capcană pentru părinți”. În ambele filme se întâlnesc accidental 2 fete care sunt foarte asemănătoare între ele și încearcă să aranjeze viața personală a părinților sau a tutorilor.

„Zbor de fluture” și „Domnul nimeni”.

În ambele filme protagonistul este un tânăr cu abilități speciale. El știe ce va urma, indiferent dacă va acționa într-un fel sau altul. Și, deși abilitățile lor se explică în moduri diferite, în ambele cazuri își analizează acțiunile din trecut și caută calea spre fericire.

„Ed TV” și „The Truman Show”.

La momentul creării filmului „Ed TV” (1999), regizorul Ron Howard știa despre faptul că „The Truman Show” (1998) era pe drum. În ambele cazuri subiectul se învârte în jurul unui bărbat a cărui viață este transmisă la televizor. Howard era convins de faptul că proiectul cu Jim Carrey nu avea nicio șansă de succes. Dar s-a înșelat: „The Truman Show” a reușit să cucerească publicul, ceea ce nu se poate spune despre „Ed TV”.

„Batman V Superman: Dawn of Justice” și „Captain America: Civil War”.

În 2016, fanii filmelor cu super-eroi s-au bucurat deoarece au apărut două filme noi, care, însă, sunt foarte asemănătoare între ele.

„Prietenie cu folos” și „Fără obligații”.

Ambele filme au fost lansate în 2011 și au, practic, aceeași poveste: relații ușoare, în care nu există loc pentru sentimente serioase. Cu toate acestea, în timp, ei se cunosc mai bine și devine dificilă îndeplinirea condițiilor.

„Nume de cod: K-9” și „Turner și Hooch”.

Nu există filme mai emoționante decât acelea despre prietenia unui bărbat și un câine, iar în 1989 au apărut cel puțin 2 filme asemănătoare: în viața unor polițiști apare întâmplător un patruped, care îi ajută în munca lor grea.

„Jocurile foamei” și „Divergent”.  

Filmele „Jocurilor foamei” (2012) și „Divergent” (2014) se bazează pe cărțile unor autori complet diferiți, dar telespectatorii au remarcat asemănarea dintre ele. Personajul principal, o tânără cu un caracter puternic, trebuie să lupte cu sistemul.

„Oblivion. Planeta uitată” și „After Earth”.

În 2013 au fost lansate filme pe teme post-apocaliptice: primul cu Tom Cruise în rolul principal și al doilea cu Will Smith. Evenimentele se desfășoară în viitorul îndepărtat. Personajele principale luptă pentru a supraviețui pe o planetă pustie, care a fost invadată de extratereștri.