Este mai bine să vă pregătiți din timp, deoarece aceasta este o perioadă complicată!
Fiecare bărbat trebuie să depășească criza de la mijlocul vieții care, după cum se crede, este un adevărat iad.
În timp ce bărbatul suferă, se simte nefericit, soția suferă și mai mult, deoarece trebuie să fie foarte răbdătoare și înțelegătoare.
1. Tristețea.
Soțul, în această perioadă de criză, va fi trist și se va plânge de dimineață până seara. O va face cu orice ocazie: pentru că e luni sau joi, că e toamnă, că s-a terminat cafeaua, că e criză financiară globală, că viața este un adevărat eșec, etc. Iar soția va trebui să suporte în liniște totul, să fie înțelegătoare și prietenoasă. Dar să știți că și bunătatea soției îl va deranja. Pentru că el, sărmanul, este singur și trist.
2. Furia neîntemeiată.
Dacă nu va fi trist, va fi supărat pe toată lumea, dar, în primul rând, pe Dumneavoastră. Chiar dacă știți să gătiți „ca la mama acasă” și sunteți o soție exemplară, se va înfuria și va fi mereu nemulțumit. În astfel de momente veți dori să vă luați lumea în cap!
3. Paranoia.
Această criză îl va transforma într-un paranoic. Va avea mereu impresia că ceea ce se întâmplă în lume se face în scopul de a-l „distruge/înnebuni/omorî”. O va învinui pe mama-soacră că pune intenționat prea multă sare în bucate cu scopul de a-l îmbolnăvi, va verifica toate bonurile de casă, vă va citi toată corespondența etc.
4. Supărarea.
Va începe să-și amintească de toate „nemulțumirile” sale reale și imaginare. Aici veți descoperi cât este de profund subconștientul masculin. Veți fi surprinsă să aflați că acum zece ani i-ați aruncat tricoul cel mai iubit, că în 2008 i-ați mâncat iaurtul de cireșe pe care dorea să-l mănânce!
5. Muzica și filmele stranii.
Va începe să asculte muzică ciudată și să privească filme stranii. Pregătiți-vă pentru că pe lângă cele menționate, va privi mereu filme grele, pesimiste, suicidare. Va trebui să uitați de comediile de familie, și să priviți filme despre submarine, aeronave, fortificații și generali morți.
6. Sociopatia.
Când veți merge pe stradă sau în ospeție, să fiți pregătită de scandaluri cu vecinii, certuri cu chelnerii și vânzătorii, precum și cu alți șoferi. Aceste conflicte vor deveni un lucru obișnuit. Înarmați-vă cu multă, multă răbdare!
7. Faza activă.
La un moment dat ar putea spune că „trebuie de făcut o schimbare!” Și va începe, bineînțeles, de la soție. Dar sunteți deja obișnuită cu „crizele” sale și-l veți pune repede la punct. Trebuie însă să fiți atentă deoarece faza activă este mult mai periculoasă decât cea pasivă. În cel mai bun caz își va cumpăra un câine sau își va găsi o amantă tânără, iar în cel mai rău va cheltui toți banii economisiți pentru turismul extrem sau la jocurile de noroc. Va umbla pe la petreceri, își va cumpăra motocicletă sau chiar elicopter.
8. Punctul culminant.
În cele din urmă nu va rezista și va face, cu siguranță, ceva ireparabil. Ar putea declara, de exemplu, că și-a trăit viața în zadar, că nu-și iubește profesia, el fiind, în realitate, un broker imobiliar genial, un designer de web sau chiar un scriitor foarte talentat. Și ar putea renunța foarte ușor la profesia sa ca să devină liber profesionist și își va lăsa soția și copiii fără bani. Va fi imposibil să-l convingeți să renunțe la acest lucru. Va trebui doar să aveți răbdare și să așteptați să-i treacă criza.
9. Finalul.
Soțul care se confruntă cu această criză ar putea chiar pleca. Dacă a fost foarte „sârguincios” la toate etapele descrise anterior, atunci, cel mai probabil, veți fi foarte fericită că a plecat. Și veți avea dreptate.