9 obiecte simple despre destinația cărora nu ați știut

Vă vor schimba viața!

Suntem înconjurați de o mulțime de obiecte și uneori nici nu bănuim măcar care ar putea fi scopul lor adevărat.

Nu ne referim la gadgeturile inteligente care au mii de funcții pe care nu le utilizăm, dar la unele obiecte simple cum ar fi vase, haine, mobilier…

V-am intrigat? Vedeți despre ce este vorba!

1. Această adâncitură de pe fundul ceștii.

LikeMag

Aceste mici canale sunt foarte comode atunci când spălăm ceștile în mașina de spălat vase, deoarece când stau cu fața în jos, apa curge prin aceste mici adâncituri!

2. Gâtul unei sticle de bere.

WonderHowTo.com

Un gât lung nu este deloc un capriciu al designerilor, dar este pentru a putea ține sticla de bere fără ca băutura să se încălzească de la mână.

3. Cutterul.

YouTube

Rupem, de obicei, lama tocită a unui astfel de cuțit cu ajutorul cleștilor sau cu mâinile. Dar, în general, pentru asta trebuie să utilizați dopul de pe mâner cu ajutorul căruia o veți putea rupe mai ușor.

4. Rombul de pe rucsac.

 

Inițial aplicațiile în formă de romb sau pătrat erau cusute doar pe rucsacurile pentru turiști. Prin aceste crestături erau introduse frânghiile și carabinele. Acum aceste aplicații sunt doar decorative și și-au pierdut funcția primară.

5. Pomponul căciulițelor.

AskMeta

V-ați întrebat vreodată pentru ce este nevoie de un pompon pe căciulă și de unde provine acesta. Istoria lui începe în sec. XVIII. Pe atunci pomponul era cusut pe căciulile marinarilor francezi ca să nu se lovească cu capul de tavanele joase ale corăbiilor. Mai târziu acest model de căciuli a devenit foarte celebru, întâi în Franța și apoi în întreaga lume.

6. Săgeata de lângă indicatorul de combustibil de la bordul mașinii.

YouTube

Această săgeată, orientată spre stânga sau spre dreapta, este să îți arate pe ce parte se umple rezervorul cu carburant, astfel încât să știi cum să poziționezi mașina la benzinărie, pentru ca pistolul să fie aproape de gura de alimentare. Este foarte utilă atunci când conduceți o mașină închiriată.

7. Dungile pantalonilor.

GQ

Acest atribut al pantalonilor clasici a apărut întâmplător. În secolul XIX produsele fabricilor de confecții erau adesea presate înainte de a fi expediate pentru ca să ocupe mai puțin spațiu. Așa au apărut aceste urme, care se călcau foarte greu, pe stofa pantalonilor, iar lumea a început, treptat, a se obișnui cu ele.

8. Gaura de pe presa de usturoi.

Pikabu

Putini știu, dar presa standard de usturoi include un dispozitiv pentru scoaterea sâmburilor. Va trebui doar să puneți cireașa sau vișina în această gaură și să apăsați!

9. Sertarul de sub cuptor.

Snopes

Majoritatea păstrează tigăile acolo. Dar acest sertar este conceput pentru a păstra bucatele pregătite acolo! În acest fel mâncarea caldă nu se va răci înainte de servire.

Recunoașteți: am reușit să vă surprindem?