9 lucruri pe care le fac persoanele a căror casă este mereu curată, nu doar înainte de sosirea oaspeților

Există două tipuri de persoane: unora le este rușine să invite oaspeți pe neprins de veste din cauza dezordinii, iar altora nu. Nu este vorba de caracter sau mai bine spus nu doar de acesta. Pe oamenii care au mereu o casă curată și ordonată îi unesc obiceiurile, dar nu genetica. Aceste obiceiuri se educă. Savanții au stabilit că aveți nevoie de 21 de zile pentru a le deprinde. Încercați!

1. Sunt prieteni cu laveta

Astfel de oameni vor găsi mereu o clipă pentru a șterge praful când iau o carte sau vor șterge masa de două ori când prepară mâncarea. Știți prea bine că nici chiuveta, nici aragazul, nici orice altă suprafață nu se va curăța singură. V-ați spălat pe dinți? Spălați și chiuveta. Este foarte simplu.

2. Nu adună vechituri

Obiceiul de a păstra și ce trebuie și ce nu trebuie l-am moștenit de la părinți și bunei. Sunt lucruri de care nu veți mai avea nevoie niciodată. Ocupă doar spațiul prețios. Dacă nu doriți să le aruncați, încercați să le dați o a doua viață, să le dăruiți sau să le vindeți cuiva. Nu adunați lucruri inutile.

3. Își fac patul imediat

Patul nearanjat face camera să pară dezordonată și ne face să fim mai puțin productivi. Poate ați observat că dacă nu aranjați patul, toate ziua lucrați mai stângaci. Oamenii a căror casă este mereu curată nu admit astfel de momente de neglijență.

4. Nu lasă să se adune veselă

Spre exemplu, preparați mâncare, iar în același timp crește un munte de veselă. Cunosc, pe propriul exemplu, cât este de dificil ulterior să spălați mulțimea de farfurii, linguri, cuțite. De aceea, obișnuiți-vă să spălați o ceașcă, o farfurie, o cratiță imediat ce le-ați folosit.

5. Aranjează lucrurile la locul lor

În timpul unei curățenii generale veți avea nevoie de nu mai puțin de două ore pentru a aranja lucrurile la locul lor. Inițial, vă pare ceva neînsemnat. Însă curățenia este mai bine să o păstrați, decât să o faceți.

6. Nu pun nimic pe pat

Ei luptă cu tentația de a transforma patul în șifonier. Patul este pentru dormit. Punct. Dar unde să puneți lucrurile? Fiecare la locul lor și doar așa!

7. Nu fac munți de haine

Munții de haine, de obicei, sunt specifici familiilor cu copii. Pentru a soluționa această problemă, sortați hainele. Dacă haina nu este atât de proaspătă, puneți-o în coșul de rufe, iar restul hainelor în șifonier.

8. Păstrează curățenia printre acte, notițe

Notițele, cecurile, actele, facturile și altele au proprietatea de a se acumula. Dacă veți încerca să le repartizați, vă va lua foarte mult timp. Însă mai bine să faceți acest lucru o dată cu acumularea lor. Păstrați documentele separat, rețetele în cartea de bucate, iar restul foilor pur și simplu aruncați-le.

9. Nu consideră spălarea pardoselii un eveniment

Acești oameni pot să se trezească dimineața și să dea cu aspiratorul sau să șteargă pardoseala în una din camere. Astăzi, am spălat în dormitor, mâine în bucătărie. Dacă veți avea acest obicei, murdăria nu se va acumula, iar în casă va dăinui curățenia.

Desigur, fiecare își are ritmul său de viață, iar curățenia nu este cea mai importantă. Mult mai importantă este atmosfera în casă. Dar totuși este plăcut când veniți de la serviciu și casa este curată și îngrijită.