9 obiceiuri ale oamenilor care au o curățenie impecabilă în casă! 

Psihologii spun că omul este o creatură a obișnuinței. Efectuarea permanentă a anumitor acțiuni economisește energia omului și ajută la săvârșirea mai rapidă a sarcinilor zilnice. V-ați întrebat vreodată, cum să vă ridicați din pat, să vă spălați pe dinți, să faceți cafeluța? Nu, deoarece aceste acțiuni sunt făcute automat.

Noi presupunem că persoanele cu apartamente perfect curate nu și-au vândut sufletul lui Mr. Proper, ci pur și simplu au dezvoltat niște obiceiuri corecte în gospodărie. Am compilat o listă de 9 obiceiuri, care la sigur, vor duce curățenia la un nivel nou.

1. Aspiră peste tot unde pot ajunge. 

Oamenii, de obicei, aspiră covoarele și podeaua, dar există o mulțime de alte lucruri în apartament care pot fi curățate cu aspiratorul. Acestea sunt: ferestrele, ușile, plintele, grilele de ventilație. Folosind peria specială, puteți aspira noptierele, lămpile, oglinzile și electronicele.

Dar ce faceți cu tavanul și pereții? Doar, este praf și acolo, care apoi se așează pe mobilier și alte lucruri. Experții recomandă aspirarea acestor suprafețe de 3-4 ori pe an.

2. Îndepărtează corect praful. 

Mișcările circulare sunt potrivite doar pentru lustruirea mobilierului, ci nu pentru a șterge praful, deoarece rămân urme pe suprafață. Pentru a îndepărta tot praful și a nu lăsa urme, cu ajutorul cârpei pentru praf faceți mișcări lente, în formă de S.

3. Nu păstrează toate produsele chimice de uz casnic într-un singur loc. 

Persoanele cu experiență în curățenie recomandă să nu păstrați produsele chimice de uz casnic și instrumentele de curățare într-un singur loc, ci să le țineți acolo unde sunt utilizate. Dacă ne gândim, e mult mai ușor să ștergem o mică amprentă de pe o oglindă sau ușa dulapului, dacă soluția este la îndemână și nu trebuie să fugim într-o altă cameră după aceasta.

Un alt truc – puteți pune un teanc de șervețele și un produs de curățat universal sub chiuveta din bucătărie și baie. Așadar, puteți îndepărta imediat petele sau rămășițele de pastă de dinți, până nu se usucă, deoarece apoi va fi mai dificil să le curățați.

4. Nu aglomerați apartamentul cu noptiere și coșuri. 

Pe Internet, este adesea recomandat să puneți un coș în fiecare cameră și să adunați toate fleacurile în acestea. Dar, nu e atât de benefic, fiindcă lucrurile vechi și inutile tot stau la grămadă în cameră. Apartamentul, chiar și după o curățare bună, oricum va părea dezordonat.

Uneori, cea mai bună ieșire din situație este să scăpați de abundența de cutii, coșuri, în care mereu aruncați câte un fleac. Înlocuiți noptiera încăpătoare cu o măsuță pe care să încapă doar o lampă, un pahar cu apă și 1-2 lucruri cu adevărat necesare.

Făcând ordine, în primul rând, strângeți și ștergeți suprafețele orizontale: mese, pervazuri, plinte, partea superioară a mașinii de spălat, etc. Acest lucru va face ca apartamentul dvs imediat să devină mai curat.

5. Șterg întotdeauna chiuveta. 

Mulți oameni șterg aragazul, mesele și chiuveta în timp ce gătesc. Acesta este un obicei foarte util, dar pentru un efect maxim ar trebui puțin îmbunătățit: nu doar spălați suprafețele, ci ștergeți-le până devin uscate. Acest truc simplu vă va ajuta să evitați petele de pe chiuvete, blaturi și alte suprafețe lucioase.

6. Spală vasul de closet după fiecare utilizare. 

Nimeni nu vorbește despre o spălare intensă a vasului de closet. Este suficient să treceți cu peria și un agent de curățare și să nu uitați de colacul capacului WC. Durează doar câteva minute și dacă fiecare membru al familiei face acest lucru, vasul de closet va fi întotdeauna curat.

Dacă apa din apartament este dură, ar fi bine să turnați puțină soluție WC peste noapte. Doar așa depunerile de calcar nu reuși să se formeze.

7. Aruncă imediat ambalajele inutile.

Cu toții cumpărăm medicamente și produse de îngrijire personală, primim colete și aducem electrocasnice în cutii. Acestea sunt pachete de carton, foi, instrucțiuni infinit de lungi și o grămadă de alte hârtii.

Pentru a nu aglomera spațiul, este util să aruncați imediat hârtia inutilă. Ambalajul original al electrocasnicilor trebuie păstrat până la sfârșitul perioadei de garanție, apoi puțin probabil să fie necesar. Multe instrucțiuni pot fi scanate și stocate în mod electronic – așa informația importantă va fi mereu la îndemână și va fi mai mult spațiu în apartament.

Am petrecut 15 minute, strângând prin apartament toate pachetele și cutiile inutile.

8. Nu au o tendință maladivă spre perfecțiune și muncesc în echipă.  

Unii oameni aleg să-și asume întreaga muncă de curățare pe umerii săi, deoarece alți membri ai familiei vor face cu siguranță ceva greșit. Dar ce diferență are faptul că un copil de 5 ani a aranjat șosetele în direcția greșită dacă hainele spălate sunt puse la locul lor? Învățându-i pe copii să ajute la curățenie, crește nivelul de responsabilitate și sentimentul de comunitate în ei.

La oamenii cu casele impecabil curate, sunt distribuie întotdeauna reguli în curățenie. E corect: dacă toată lumea face gunoi, înseamnă că toată lumea poate face curățenie după puterile sale.

9. Au grijă de animalele de companie în mod foarte responsabil. 

Pentru a reduce cantitatea blănii de pe covoare și mobilier tapițat, animalele trebuie să fie pieptănate mereu, ci nu numai în timpul năpârlirii. Dacă este posibil, e mai bine să faceți acest lucru în afara apartamentului. Iată niște recomandări: pieptănați câinii cu blana lungă în fiecare zi, cu blană scurtă – o dată pe săptămână. Pisicile bogate în blană trebuie să fie pieptănate de mai multe ori pe săptămână, iar cele cu blana scurtă și medie de 1-2 ori la fiecare 7 zile. E puțin problematic, dar casa va fi mult mai curată.

Important: dacă animalul năpârlește în exces, trebuie să contactați specialistul veterinar. Animalului dvs de companie îi poate lipsi substanțe nutritive sau este prezentă o patologie.

Vă place să faceți curățenie în casă sau o percepeți doar ca pe o rutină neplăcută și obligatorie? Așteptăm cu drag opiniile dvs.