9 motive pentru care bijuteriile pe care le purtați par ieftine și lipsite de gust

Oricât de frumoase ar fi bijuteriile Dumneavoastră preferate, există câteva reguli și recomandări care vă vor ajutați să arătați impecabil.

Vă propunem în continuare o listă cu cele mai importante greșeli care pot face ca bijuteriile alese să pară ieftine și demodate.

1. Seturile de bijuterii.

Nu se recomandă să purtați inel, brățară, colier și cercei împreună, deoarece nu arată prea bine. Dar aceleași bijuterii, purtate separat, vor arăta elegant.

2. Pietre artificiale.

Dacă zirconiul ar putea fi confundat cu diamantele, atunci pietrele artificiale multicolore par foarte ieftine și lipsite de gust.

Bijuteriile din argint cu pietre precum ametistul, granatul, topazul sau crizolitul arată foarte elegant și au un preț accesibil.

3. Metal ieftin.

Bijuteriile din metale ieftine ne pot colora pielea. De aceea vă recomandăm să evitați bijuteriile din nichel și cupru (precum și aliaje care conțin aceste metale). În unele cazuri și argintul poate lăsa urme pe piele.

4. Greutate scăzută.

Un alt detaliu care trădează bijuteriile ieftine este și greutate scăzută a acestora. În loc de metal, producătorii folosesc aliaje ieftine poleite cu aur și argint.

5. Metal prea strălucitor.

Bijuteriile ieftine sunt adesea acoperite cu compuși speciali care strălucesc. Da, aurul și argintul sunt prelucrate și cu rodiu pentru strălucire nobilă, dar după prelucrare aceste metale arată natural.

6. Bijuteriile în pereche.

Lanțurile cu pandantive, precum „Best Friends”, „I Love You”) au ieșit din modă în urmă cu 15 ani. Copiii ar putea să le poarte, dar maturii riscă să arate ridicol.

7. Motivele romantice.

Bijuteriile cu inimi, arcuri, îngeri, pisici, urși și șoareci sunt pentru copii și adolescenți. Simbolul dragostei poate fi realizat în forme mai elegante.

8. Pietre de nuanțe deschise / cu email.

Când alegeți bijuterii cu pietre artificiale, acordați atenție nuanțelor întunecate: albastru închis, maro,bordo. Aceeași regulă se aplică bijuteriilor cu email: nuanțele întunecate vor arăta mai bine.

9. Stiluri și materiale combinate.

La momentul actuale este la modă combinația dintre diferite texturi, nuanțe și materiale. Puteți, spre exemplu, combina între ele câteva brățări din piele de diferite grosimi și nuanțe, sau câteva lănțișoare de același stil. Dar combinația dintre un lănțișor de aur și niște bijuterii din piele și plastic va părea ciudată.