9 moduri în care îți poți vopsi pereții astfel încât să pară că i-a vopsit însuși Picasso!

Dacă doriți un strop de fantezie și spirit artistic în procesul de vopsire a pereților, atunci vă recomandăm să faceți rost de o cârpă, șabloane de vopsit, burete și periuțe!

Pentru a avea pereți frumoși nu e neapărat să cumperi tapete scumpe sau să închei contract cu un designer. Acest metode sunt foarte simple și nu necesită cheltuieli mari!

1. Fixați șablonul de perete folosind bandă adezivă și pictați fiecare pătrat în culoarea dorită. Puteți opta atât pentru variante monotone, cât și pentru combinații de culori.

diynetwork.com

2. Efectul de vopsea veche se poate obține folosind ceară sau săpun: aplicați-le ușor pe porțiunile pe care vă doriți acest efect, iar după aplicarea vopselei ștergeți suprafața. De asemenea puteți folosi hârtie abrazivă.

diynetwork.com

3. Un desen interesant se poate obține cu ajutorul buretelui. Singura condiție este să nu luați prea multă vopsea și să apăsați pe burete foarte ușor.

diynetwork.com

4. În acest caz buretele trebuie apăsat mai puternic, iar mișcările trebuie să fie haotice.

diynetwork.com

4. Aici e important să aplicați fiecare strat înainte ca precedentul să se usuce. Altfel imaginea finală va fi prea încărcată.

diynetwork.com

6. Un design în stil “arthouse” se poate obține apăsând ușor o cârpă umedă pe suprafața proaspăt vopsită. Nu uitați să schimbați cârpa când aceasta va fi absorbit prea multă vopsea.

diynetwork.com

7. Înfășurați cârpa pentru a obține acest efect.

diynetwork.com

8. Apăsați punctual peria (și nu o mișcați în părți) pentru a obține această textură originală.

diynetwork.com

9. Imitația texturii lemnului se poate obține folosind așa-numitul instrument de graining cu care urmează să treceți peste suprafața proaspăt vopsită.

diynetwork.com

Prietenii dvs. cunosc toate aceste trucuri? Puneți-le în practică și recomandați-le și altora să o facă!