9 modalități simple de a construi o relație indestructibilă cu fiica ta

Mamele de fetițe au o misiune importantă. Ele trebuie să-ți învețe fiicele să se comporte adecvat în această lume dură, dar și să devină modele de conduită pentru ele, confidente, persoane de încredere și prietene pentru toată viața. Pentru ca toate acestea să fie posibile, mamele de fete trebuie să păstreze o relație de nezdruncinat cu fiicele lor la orice vârstă. Iar uneori acest lucru este dificil de realizat!

O relație puternică și armonioasă dintre mamă și fiică nu este un dat și poate fi ușor distrusă, printr-un cuvânt neadecvat sau un act nesăbuit. Relația dintre mamă și fiică este una foarte imprevizibilă și diversă!

Iată 9 lucruri foarte importante pe care orice mamă de fetiță ar trebui să le cunoască.

1. Educați-vă fiica prin propriul exemplu

VGstockstudio/Shutterstock.com

Mamele sunt cei mai mari învățători pentru fiicele lor. Dar, amintiți-vă mereu că fetițele vor învăța mult rapid din ceea ce faceți, decât din ceea ce le spuneți și aveți tendința să le repetați mereu.

Deci, dacă aveți o personalitate puternică și independentă, atunci există șanse foarte mari ca și fiica dumneavoastră să crească la fel!

2. Ascultați cu atenție ceea ce vă povestește fiica

Femeile, de la natură, sunt ființe foarte comunicative, ce au o nevoie constantă de discuții de suflet. La acest capitol, fiica dumneavoastră nu este o excepție! Faceți-vă mereu timp de discuții calde cu fiica dumneavoastră, de la inimă la inimă.

Cel mai important lucru în comunicarea cu fiica este să învățați să o ascultați, fără să o întrerupeți când vă povestește ceva! Acest lucru vă va permite să aflați multe informații importante și utile. Puneți-i întrebări de timp deschis și apoi, pur și simplu, ascultați-o!

3. Aflați ce îi place și învățați să-i respectați preferințele

Ce o încântă pe fiica dumneavoastră? Dansul? Sportul? Muzica? Poate ea înțelege mai bine tendințele modei?

Oricare ar fi pasiunea ei, preferințele ei, încercați să îi fiți alături, să o încurajați să persevereze în acestea. Bunăoară, dacă, și mamei, și fiicei, le plac aceleași cafenele, magazine sau locuri de petrecere a timpului liber, atunci o vizită împreună, din când în când, poate deveni o adevărată tradiție de familie, dar și o modalitate excelentă de petrecere a timpului.

4. Lăudați-vă fiica și nu doar pentru frumusețea sa

Dați-i de înțeles fiicei dumneavoastră că stima de sine a omului nu depinde doar de nivelul de atractivitate fizică. Spuneți-i frecvent că este deșteaptă, isteață, haioasă și bună. Lăudați-o pentru acele calități care nu vor dispărea odată cu trecerea timpului.

5. Nu reacționați la numeroasele ”drame”

Controlați-vă cu grijă reacțiile în momentele când fiica dumneavoastră vi se destăinuie. Este posibil ca, de îndată ce fiica dumneavoastră va începe să dramatizeze prea mult anumite situații, instinctul dumneavoastră matern să vrea să intervină pentru a o proteja.

Însă acest lucru ar putea face ca, data viitoare, fiica dumneavoastră să nu mai vrea să vi se destăinuie, să tacă, fiindu-i teamă ca nu cumva să spună ceva ofensator sau greșit la adresa dumneavoastră. Cel mai indicat ar fi să-i puneți întrebări de ghidare. Totodată, nu uitați să vă lăudați fiica pentru lucrurile care îi reușesc.

6. Învățați-o și pe fiica dumneavoastră ceea ce puteți

VGstockstudio/Shutterstock.com

Viața dumneavoastră poate fi exemplul ideal pentru fiica dumneavoastră, dar poate fi și opusul viselor sale despre viața de adult. Și nu e vorba doar de spălatul veselei și aranjatul lenjeriei de pat (deși, trebuie să o învățați să facă și aceste lucruri cât timp trăiți împreună). Dar fiica dumneavoastră are nevoie mult mai mult să învețe de la mama sa valori precum perseverența, încrederea în sine și integritatea.

7. Încurajați și sprijiniți relația cu tatăl ei

Fiica are nevoie de o mamă, dar ea trebuie să știe că tatăl ei o iubește. Numai astfel nu se va grăbi să sară în brațele primului bărbat care îi va spune cuvinte de alint!

8. Interesați-vă de relațiile ei

VGstockstudio/Shutterstock.com

Nu mai este un secret că fetele pot fi insuportabile, geloase și extrem de competitive în relația cu prietenele lor. Prin urmare, fiica dumneavoastră are nevoie să-i arătați cum este o relație frumoasă dintre femei. Arătați-i cum comunicați cu prietenele dumneavoastră.

Dar cel mai important, creați o relație sănătoasă și armonioasă cu soțul dumneavoastră pentru a-i crea și ei o reprezentare realistă despre căsnicie și viața de cuplu!

9. Învățați-o să se machieze

Fiica dumneavoastră, într-adevăr, învață să se machieze, privindu-vă! Desigur, cu timpul, ea va avea nevoie tot mai puțin de aceste lecții, însă cunoștințele de bază obținute astfel vor reprezenta pentru mult timp înainte o mare sursă de plăcere, atât pentru dumneavoastră, cât și pentru fiica dumneavoastră.