Unele persoane au impresia că petrecem destul de puțin timp în baie, însă, pe parcursul vieții, petrecem mai mult de doi ani.
De aceea merită să-l transformăm într-un loc de vis.
Pentru a vă decora baia folosiți nuanțe calme, dar nu uitați de accente.
Indiferent dacă baia are sau nu fereastră, este mai bine să folosiți culori neutre deoarece creează iluzia unui spațiu mai mare.
Dar nu înseamnă că designul ar trebui să fie unul plictisitor. Puteți adăuga accente cu ajutorul tapetelor. O idee bună ar fi tapetele temporare care pot fi schimbate oricând.
Nu ezitați să reînnoiți instalațiile sanitare și alte detalii.
Bateria, mânerele dulapurilor sau para de duș într-o nuanță originală vor schimba radical aspectul băii. Există foarte multe opțiuni, piesele cromate fiind înlocuite treptat cu cele de nuanțe roz, de alamă sau cu texturi mate.
Personalizați-vă baia cu ajutorul unei oglinzi neobișnuite.
Oglinzile dreptunghiulare plictisitoare apar, de obicei, în locuințe și birouri, restaurante și cafenele. Se creează impresia că designerii se tem să experimenteze. Nu vă limitați la forme obișnuite, alegeți un design personalizat.
Înlocuiți lămpile încastrate cu un candelabru.
Lămpile încastrate sunt, probabil, cea mai comună opțiune pentru iluminatul băilor. În primul rând le alegem pentru a economisi spațiu. Dacă spațiul vă permite, o idee mai bună ar fi să optați pentru un candelabru, care vă va transforma baia într-un loc de vis.
Adăugați șic în baie cu ajutorul unor detalii metalice de aceeași culoare.
Pentru o baie stilată ar fi bine ca mânerele dulapului, suportul pentru hârtia igienică, inelele pentru perdelele de duș, cârligele și umerașele să aibă aceeași culoare.
Evitați contrastele prea mari.
Dacă doriți să adăugați culoare, ar trebui să acordați preferință tonurilor deschise, calme, dar nu acide. Nuanțele aprinse vor crea un contrast puternic, care vă va obosi. În schimb niște prosoapele cu dungi de accent vă vor încânta privirea.
Alegeți accesorii din diverse materiale.
Detaliile texturate precum lemnul adaugă adâncime și personalitate unei încăperi. Acest lucru se aplică și coșului de rufe: un model realizat din materiale naturale arată mult mai bine decât unul din plastic.
Dacă spațiul vă permite, includeți niște scaune.
Nu puteți pune, desigur, un fotoliu masiv în baie. Dar un scăunel de răchită, un otoman sau chiar un scaun vor decora cu siguranță camera. Scaunele din lemn cu tapițerie moale se vor combina foarte bine cu gresia sau piatra. Le puteți folosi pentru a vă așeza pe ele sau ca suport pentru cărți, lumânări sau produse cosmetice.
Alegeți parfumul potrivit.
Alegerea parfumului potrivit pentru baie depinde de vârsta și caracterul proprietarului, precum și de decorul băii și sezon. Dar, în ciuda acestui fapt, ar trebui să alegem arome fine, deoarece mirosurile prea puternice nu sunt recomandate pentru încăperile mici. Mirosurile ideale includ note de bumbac, briza oceanului, lemongrass, grapefruit, bergamotă, vanilie, nucă de cocos și lavandă.
Pe lângă miros este important să alegeți cu atenție dispozitivul cu care va fi pulverizat. Cele mai multe odorizante clasice conțin substanțe chimice care pot îngreuna respirația.
Care dintre aceste sfaturi sunteți gata să le urmați pentru a vă transforma baia?