9 mici greșeli care ne îmbătrânesc și ne strică aspectul

Orice femeie își dorește să aibă un aspect tânăr și proaspăt. Dar uneori, în ciuda eforturilor, obținem efectul invers.

Iată câteva mici greșeli care ne fac să arătăm mai în vârstă.

Păr lung.

Pe măsură ce îmbătrânim trăsăturile feței se lasă în jos, iar părul lung nu face decât să accentueze acest lucru. O tunsoare reușită, în schimb, poate avea un efect de „lifting” asupra feței. Optați pentru tunsori în straturi care vă vor ajuta să obțineți un aspect tineresc.

Creion de o nuanță mai închisă decât rujul.

Folosirea creionului de buze închis, mai ales în combinație cu o nuanță deschisă de ruj, este o tehnică de machiaj depășită, care ne îmbătrânește și atrage atenția asupra liniilor fine din jurul buzelor. Un creion care se combină cu nuanța rujului face buzele pline și senzuale.

Machiaj mat.

Odată cu înaintarea în vârsta secreția de sebum scade in mod natural și, din această cauză, pielea se deshidratează, iar produsele cu efect matifiant subliniază acest lucru.  În timp ce o piele bine hidratată și radiantă ne va ajuta să obținem un look mai proaspăt.

Unghii prea lungi.

Probabil ați observat că degetele persoanelor în etate devin mai subțiri, iar unghiile lungi subliniază acest lucru. De aceea ar fi mai bine să optați pentru unghii mai scurte, să depășească cu câțiva milimetri vârful degetelor.

Îmbrăcăminte de nuanțe pastelate.

Pe măsură ce îmbătrânim tenul nostru devine mai palid, iar nuanțele pastelate subliniază acest lucru. Dacă nu sunteți pregătite să renunțați la nuanțele deschise, optați pentru tonuri mai neutre de bej sau fildeș.

Farduri de ochi de nuanțe metalice.

Toată lumea știe că pielea devine mai puțin elastică odată cu vârsta. Acest lucru face ca utilizarea machiajului să fie mai dificilă, deoarece texturile produselor tind să se adune între riduri și să le sublinieze. De aceea ar fi bine să evităm umbrele aprinse, de nuanțe metalice. Dacă doriți să obțineți un machiaj mai extravagant, make-up artiștii ne recomandă să aplicăm astfel de farduri în centrul pleoapei, cât mai departe de riduri ori să alegem nuanțe mai deschise.

Tocuri prea înalte și lipsă de dexteritate.

Tocurile ne pot ajuta să arătăm ca o regină sau dimpotrivă, dacă nu cunoaștem tehnica de mers, riscăm să arătăm bizar. Pentru a preveni acest lucru ar trebui să optăm pentru o un toc și o înălțime mai confortabilă.

Ochelari fără ramă. 

Deși avem impresia că ochelarii fără ramă sau aproape fără ramă par invizibili și nu ne afectează prea mult aspectul, în realitate ne fac imaginea prea plictisitoare și ne îmbătrânesc. O ramă groasă, pe de altă parte, ne va ajuta să obținem un look stilat.

Manichiură de nuanța piersici.

Pe fundalul ojelor de culoarea piersicii pielea va părea mai îmbătrânită decât este în realitate. De aceea ar fi bine să optăm pentru alb, gri și, bineînțeles, nuanțe clasice de roz pal.