9 mici greșeli care ne afectează aspectul și ne îmbătrânesc. Dar, din fericire, știm cum să le corectăm

Odată cu trecerea anilor începem să facem tot mai multe eforturi pentru a părea mai tinere. Dar uneori, în ciuda tuturor eforturilor, nu arătăm așa cum ne-am dori.

Am încercat să aflăm ce greșeli comitem și cum ar trebui să le evităm.

9. Părul lung.

Pe măsură ce îmbătrânim pielea noastră se lasă, iar părul prea lung nu face decât să înrăutățească lucrurile. O tunsoare reușită, dimpotrivă, poate avea efect de lifting facial. Și pentru a face imaginea mai proaspătă merită să încercăm tunsorile stratificate, care arată mai dinamic și încadrează bine fața.

8. Folosim creion mai întunecat la culoare decât rujul.

Un creion întunecat, mai ales atunci când este combinat cu o nuanță mai deschisă de ruj, este o tehnică de machiaj învechită și, pe lângă aceasta, atrage și atenția asupra ridurilor fine din jurul buzelor. Utilizarea unui creion care se combină cu nuanța rujului, dimpotrivă, face buzele mai voluminoase și mai frumoase.

7. Machiaj mat.

Produsele mate subliniază schimbările legate de vârstă, în timp ce pielea bine hidratată și strălucitoare îi oferă feței un aspect mai proaspăt.

6. Unghii prea lungi.

Probabil ați observat că degetele persoanelor în etate devin subțiri. Prin urmare unghiile lungi vor sublinia lungimea degetelor și le vor face să pară și mai subțiri. De aceea ar fi bine să optați pentru unghii mai scurte, să depășească cu vreo câțiva milimetri vârful degetelor.

5. Haine de nuanțe pastelate.

Deoarece odată cu vârsta pielea noastră devine mai palidă, ar fi bine să renunțăm la hainele de nuanțele pastelate în favoarea celor mai neutre ori să diluați nuanțele pale cu cele aprinse ori saturate. Albastrul pal, de exemplu, se potrivește bine cu negru.

4. Fardurile metalice.

Toată lumea știe că odată cu vârsta pielea devine mai puțin elastică, iar acest lucru face aplicarea machiajului mai dificilă, deoarece fardurile nimeresc în ridurile fine și le accentuează. Un astfel de efect au, de obicei, nuanțele metalice aprinse. Dacă doriți un machiaj mai festiv, aplicați astfel de farduri în centrul pleoapei, departe de ridurile fine sau optați pentru nuanțe mai deschise.

3. Tocuri înalte si lipsa de îndemânare.

Tehnica mersului este foarte importantă pentru aspectul nostru. Dacă vă este greu să mergeți pe tocuri, optați pentru o înălțime mai confortabilă sau antrenați-vă să mergeți în astfel de pantofi: faceți pași mici și atenție la postură.

2. Ochelari fără ramă.

Multe persoane au imprsia că ochelarii fără ramă sau aproape fără ramă devin aproape invizibili, însă în realitatea nu arată prea bine, deoarece ne fac imaginea plictisitoare și ne adaugă ani. O ramă mai groasă, dimpotrivă, ne va adăuga stil și personalitate.

1. Manichiură în nuanță de piersică. 

Această nuanță are un efect extrem de nefavorabil asupra aspectului pielii deoarece va părea mai îmbătrânită decât este în realitate. Optați, în schimb, pentru nuanțe de alb, gri și, bineînțeles, roz pal.