9 mesaje ascunse cu măiestrie în uniformele însoțitorilor de bord

Această profesie este una responsabilă și prestigioasă. De aceea designerii celebri precum Vivienne Westwood sunt atrași să creeze uniformele companiilor aeriene. Iar aceste ținute, pe lângă faptul că sunt frumoase, ascund și unele secrete pe care nu toți pasagerii le cunosc.

Am încercat să aflăm ce mesaje ascunse sunt criptate în uniforma însoțitorilor de bord și iată ce am descoperit.

Air France, Franța.

Culoarea tradițională a companiei franceze Air France este, de mai mult de 70 de ani, albastrul închis. Dar designerul Christian Lacroix a adăugat o centură și mănuși roșii pentru ca însoțitorii de bord să fie observați mai ușor.

China Eastern Airlines, China.

Unoforma pentru însoțitorii de bord chinezi de la China Eastern Airlines a fost, de asemenea, creată de Christian Lacroix. Aceasta se bazează pe ideea de „simplitate, frumusețe și modestie”. Cureaua roșie și accesoriile adaugă accent uniformei. Iar batista și catarama rotundă a curelei sunt decorate cu ornamente tradiționale chinezești. Astfel această uniformă îmbină moda occidentală și identitatea estică.

Delta Air Lines, America.

Uniforma Delta Air Lines a suferit o schimbare majoră. În 2018 Zac Rosen, care s-a ocupat de ținutele cântăreței Rihanna, a creat un nou design. Couturierul a ales 3 culori principale: mov, gri și roșu.

Virgin Atlantic, Marea Britanie.

Anterior însoțitorii de bord de la British Virgin Atlantic purtau jachete cu o croială foarte lejeră și încheiate până la gât. Dar designerul John Rocha a introdus o siluetă montată și un decolteu în formă de V pentru un aspect mai relaxat.

Mai târziu Vivienne Westwood a adăugat și mai multă feminitate și grație.

ANA, Japonia.

Uniforma pentru compania aeriană japoneză ANA (All Nippon Airways) a fost creată de designerul Prabal Gurung, preferat de Lady Gaga. Costumele gri deschis ies în evidență prin accente de albastru al ANA. Iar eșarfele colorate cu modele florale demonstrează originea companiei aeriene.

Etihad Airways, Emiratele Arabe Unite.

Etihad Airways este o companie din Emiratele Arabe Unite. Eșarfele pe care le poartă însoțitoarele de bord au un sens ascuns, un simbol al celor 10 ani de cooperare cu Formula 1.

Acest design a fost creat de couturierul Diana von Furstenberg. Aceste eșarfe ascund mai multe detalii. În primul rând vederea de sus a pistei de curse din Abu Dhabi a fost luată ca bază geometrică și a fost „înmulțită” cu 3. Apoi culorile. Violet este culoarea regală, iar portocaliul este culoarea apusului din deșert. Astfel aceste eșarfe reprezintă o plecăciune către parteneri și o modalitate de a transmite valorile companiei: eleganță și fericire.

China Airlines, China.       

Aceste uniforme au fost concepute pentru China Airlines de către William Chang care a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun design de costume. Uniforma se bazează pe rochia națională qipao, care reprezintă delicatețea și reținerea femeilor asiatice. Astfel designerul a încercat să păstreze tradițiile și, în același timp, să includă detalii moderne de modă.

Singapore Airlines, Singapore.

Uniformele angajaților Singapore Airlines nu s-au schimbat de mai bine de 50 de ani. Fusta însoțitoarelor de bord din Singapore pare incomodă la prima vedere, dar ascunde un secret. În caz de urgență șlițul din față le permite să lege ambele colțuri ale țesăturii deasupra genunchiului și astfel fusta devine mai scurtă și se vor putea deplasa mult mai ușor.

Și culoarea uniformei ascunde niște detalii. Albastrul este purtat de însoțitorii de bord obișnuiți, verdele pentru seniori, iar roșu pentru însoțitorul de bord șef.

Iată ce mâncare li se oferă pasagerilor Singapore Airlines.