9 mesaje ascunse care sunt criptate pe uniformele însoțitorilor de bord

Profesia de însoțitor de bord este una responsabilă și de prestigiu. Pentru ca membrii echipajelor să arate impecabil companiile aeriene apelează la serviciile unor designeri renumiți precum Vivienne Westwood pentru a le crea uniformele. Pe lângă faptul că aceste uniforme sunt frumoase, ascund și unele secrete pe care puțini le cunosc.

Air France, Franța.

Culoarea tradițională a companiei franceze Air France este, deja de 70 de ani, albastru închis. Dar designerul Christian Lacroix a adăugat centură și mănuși roșii, pentru ca însoțitoarele de bord să se vadă din mulțime.

China Eastern Airlines, China.

Christian Lacroix a creat și formele însoțitoarelor de bord chineze de la China Eastern Airlines. Uniforma se bazează pe ideea de „simplitate și frumusețe”. Centura roșie și accesoriile adaugă accent uniformei. Iar batista și placa rotundă a centurii sunt decorate cu modele tradiționale chinezești. Această uniformă combină moda occidentală cu cea orientală.

Delta Air Lines, America.

Uniformele Delta Air Lines au suferit schimbări semnificative. În anul 2018 Zach Rosen, care avea grijă de vestimentația cântăreței Rihanna, a creat un nou design. Couturierul a ales 3 culori primare: mov, gri și roșu. Culorile alese au niște nume amuzante asociate zborului și călătoriei. De exemplu „pașaport de culoarea prunelor” și „grafitul vitezei pământului”.

Virgin Atlantic, Marea Britanie.

Designerul John Rocha a introdus silueta montată și un decolteu în formă de V pentru un look business, dar mai relaxat.

Mai târziu, uniforma a fost perfecționată de Vivienne Westwood, care a adăugat și mai multă feminitate și grație. Fondatorul companiei spune că în aceste uniform frumoase angajații săi se vor simți bine și vor lucra mai bine.

ANA, Japonia.

Uniforma pentru compania aeriană japoneză ANA (All Nippon Airways) a fost creată de Prabal Gurung. Costumele gri deschis se remarcă prin accentul de culoare albastră al ANA. Iar eșarfele viu colorate, cu modele florale, vorbesc despre originea japoneză a companiei aeriene.

Etihad Airways, Emiratele Arabe Unite.

Etihad Airways este o companie din Emiratele Arabe Unite. Eșarfele stewardeselor arabe au un mesaj ascuns, acest detaliu este un simbol al colaborării de 10 ani cu Formula 1.

Designul a fost dezvoltat de couturierul Diana von Fürstenberg. Eșarfele ascund mai multe detalii: vederea de sus a cursei din Abu Dhabi apoi culorile: violetul este culoarea regală, iar portocaliul este culoarea apusului în deșert. Astfel, eșarfa unei însoțitoare de zbor demonstrează respect față de parteneri și o modalitate de a transmite valorile companiei: eleganță și fericire.

China Airlines, China.

Aceste uniforme ale China Airlines au fost inventate de William Chang și, de altfel, a fost nominalizate la Oscar pentru cel mai bun design de costume. Uniforma se bazează pe rochia națională qipao, care exprimă delicatețea și reținerea femeilor asiatice. În acest fel, designerul a încercat să păstreze tradiția și în același timp să introducă unele concepte moderne.

Singapore Airlines, Singapore.

Hainele angajaților Singapore Airlines nu s-au schimbat de mai mult de 50 de ani. Fusta însoțitoarelor de bord din Singapore pare incomodă la prima vedere, dar ascunde un secret. În caz de urgență tăietura din față îi permite angajatei să lege două colțuri ale țesăturii deasupra genunchiului: acest lucru va face fusta mai scurtă și va fi mai ușor să se miște. Și culoarea uniformei este importantă. Însoțitorii de zbor obișnuiți poartă uniformă albastră, seniorii poartă verde, iar roșu este pentru însoțitoarea principală de bord.

Și iată cum arată mâncarea oferită pasagerilor Singapore Airlines. Trebuie să arate perfect.