9 lucruri simple, pe care nicidecum nu reușiți să le cumpărați, iar cineva cheltuie o avere pe ele!

Se spune că ”cel avar plătește îndoit” sau chiar mai mult, dar această afirmație nu este întotdeauna corectă. Să zicem, ați fi cumpărat hârtie igienică în valoare de 22-23 de euro, dacă îndeplinește exact aceleași funcții ca hârtia de 2 euro? Drag cititor, editorii echipei Fă Singur erau foarte curioși, totuși să afle ce lucruri obișnuite analogice dar extrem de scumpe le cumpără oamenii bogați.

1. Apă minerală de lux. Costul este de aproximativ 33 euro pentru o sticlă de 750 ml. 

Costul final depinde de sticla pe care doriți să o achiziționați. De fapt, pentru asta și plătiți: unele dintre exemplare sunt decorate cu cristale Swarovski și costă puțin peste 2,2 mii euro sticla. Apa însăși trece printr-un sistem de purificare în mai multe etape și este extrasă în munții Tennessee.

2. Una dintre cele mai scumpe hârtii igienice din lume. Poziționată nu numai ca o marfă esențială, ci și ca un accesoriu elegant.  

Principalele avantaje ale acestei hârtii sunt: este parfumată, are 3 straturi și nu vopsește pielea. În plus, acest produs este testat de dermatologi și ginecologi. O astfel de hârtie costă aproximativ 23 de euro pentru 6 role.

3. Capac WC confecționat din fibră de carbon. Se presupune că acest lucru ar putea accelera puțin procesul natural. 

Avantajele sunt: este ușor, rezistent și desigur, are un anumit farmec. Cumpărătorii susțin că este foarte confortabil să stai pe el. Prețul produsului este de aproximativ 400 Euro.

4. Semn de carte sub formă de clamă din aur sau argint. 

Când clama de aur a apărut în magazine și a fost poziționată ca un lucru obișnuit, oamenii s-au înfuriat și certau producătorul. Un astfel de accesoriu costă puțin mai mult de 1200 euro. Pentru cei care nu își pot permite un astfel de lux, producătorul le oferă clame de argint, costul căreia este de aproximativ 145 de euro.

5. Cleme pentru haine, create din argint care, la fel precum clamele de aur, au devenit un obiect ridiculizat pe Internet. 

Costul unei cleme pentru prinderea hainelor este de aproximativ 445 euro. Nu este surprinzător faptul că clienților nu le-a plăcut ideea.

6. Perie de toaletă din plastic, cu un design regal. 

95 euro pentru o perie de toaletă, al cărei design a fost dezvoltat de italianul Joseph Forakis. Modelul se numește Ballo, care înseamnă ”dans” în italiană. Faptul este că această perie are fundul rotunjit și se leagănă dintr-o parte în alta.

7. Una dintre cele mai scumpe paste de dinți din lume – Theodent 300. 

Prețul produsului variază: există tuburi cu costul de aproximativ 85 de euro, dar există și cu un cost de 13 euro. Producătorul folosește un anumit ingredient pentru a produce pasta de dinți, care poate fi obținut din cacao. Ingredientul se numește Rennou. Se spune că protejează mai bine smalțul decât fluorura (care este o substanță prezentă în majoritatea pastelor de dinți). Cu cât e mai scump tubul, cu atât mai mult din acest remediu miraculos conține.

8. Colanți de lux din cașmir și mătase. 

Colanții Wolford sunt printre cei mai scumpi de pe piață. Unele modele costă peste 225 euro. Sunt numite ”Rolls-Royces” printre colanți și acest produs are nevoie de o îngrijire corespunzătoare: dacă sunt spălați în apă fierbinte, se micșorează instantaneu. Dar, există și modele care sunt mai ieftine – de exemplu, 29 de euro perechea.

Bonus: Uneori lucrurile aparent scumpe ajung să economisească niște bani. 

Absorbantele de pânză sunt reutilizabile, deci, nu trebuie să le cumpărați în fiecare lună. În plus, acestea sunt considerate o alternativă ecologică excelentă la cele convenționale. Sunt fabricate din țesături naturale, uneori cu adăugarea de materiale sintetice. Costul variază: unele dintre cele mai scumpe au un preț de aproximativ 18 euro pentru un ambalaj din 3 bucăți.

Ați cumpărat vreodată un articol scump de care nu prea ați avut nevoie? Așteptăm cu drag comentariile dvs.