9 lucruri pe care trebuie să le spălați și curățați în fiecare zi!

Desigur, tuturor ne place curățenia și ordinea în casă. Dar, oricât de atenți și grijulii suntem, din cauza multor alte treburi, nu putem face curățenie generală în fiecare zi. Dar, în ciuda acestui fapt, unele articole de uz casnic necesită curățare zilnică. Astăzi, drag cititor, echipa noastră vă va spune despre 9 dintre acestea, ca să monitorizați curățenia de care aveți nevoie absolută în fiecare zi.

1. Prosoape de bucătărie 

Potrivit cercetărilor, prosoapele de bucătărie reprezintă unul dintre cele mai contagioase lucruri din bucătărie. Același lucru este valabil și pentru prosoapele mici din baie. Din moment ce le folosiți mai des decât o dată pe zi, ele devin murdare foarte repede. Acesta este motivul pentru care trebuie să le spălați frecvent. Este mai bine să o faceți chiar și zilnic, mai ales dacă aveți o familie mare.

2. Cheile 

Suprafața cheilor conține la fel de multe bacterii ca și butonul de apel al ascensorului. Nu ștergem niciodată cheile și le luăm mereu cu mâinile murdare. Acestea cad pe jos, sunt depozitate în buzunare murdare și aduc o cantitate incredibilă de bacterii contagioase în casă. Prin urmare, este necesar să curățați cheile, inclusiv și cele de la automobil, folosind șervețele umede antiseptice.

3. Gresia în baie 

Pentru a nu face prea mult efort pentru curățarea gresiei murdare, este necesar ca aceasta să fie spălată după fiecare duș. Pereții uscați servesc, de asemenea, ca garanție că nu se va forma mucegai în baie.

4. Buretele de spălat vase 

Buretele de spălat vase – practic cel mai murdar lucru din bucătărie. Curățăm tocătoarele de lemn sau plastic, chiuveta, uneori chiar și mesele. După toate acestea, buretele trebuie dezinfectat: spălați-l bine și puneți-l umed în cuptorul cu microunde. Apoi porniți cuptorul pentru câteva minute, la putere mică. Urmăriți cu atenție procesul. Dacă din burete a început să apară aburi – dezinfecția trebuie terminată. În nici un caz nu utilizați această metodă pentru bureții care au părți metalice.

5. Absolut toate chiuvetele din casă 

Chiar dacă credeți că după spălarea mâinilor sau a vaselor, chiuveta dvs este, de asemenea, curățată, nu uitați de numeroasele bacterii care se află pe pereții acesteia.

6. Vasele înmuiate în apă 

Resturile de mâncare de pe vasele lăsate murdare peste noapte vor agrava procesul de curățare. Pentru spălarea zilnică, puteți folosi mașina de spălat vase (nu clătiți vasele înainte de a le pune în mașină). Spălați vasele murdare imediat după fiecare masă.

7. Cafetiera electrică 

Aparatul de cafea este un mediu favorabil pentru o varietate de bacterii și mucegai. Deci, trebuie de asemenea, curățat în fiecare zi. Pentru a face acest lucru, trebuie să-l dezasamblați în părți separate – aceasta vă va ajuta la îndepărtarea resturilor de cafea, precum și a uleiului care se formează în procesul de măcinare a boabelor de cafea.

8. Tocătorul de lemn 

Spatula de lemn și tocătorul de lemn, în care trăiesc ciuperci și bacterii, după gătit, este necesar să se dezinfecteze câteva minute în apă cu oțet (1:1). De asemenea, tocătorul (nu numai cel de lemn) trebuie dezinfectat periodic. Utilizați o soluție de curățare dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și 0,5 litri de apă fierbinte. Prelucrați tocătorul de lemn cu soluția rezultată și clătiți-l abundent sub un jet de apă după 5-10 minute.

9. Pensule și sponge pentru machiaj 

Dacă utilizați o pensulă de machiaj pentru o perioadă lungă de timp, aceasta poate deveni ”casa bacteriilor”, pe care le veți aplica apoi pe față. Prin urmare, trebuie s-o spălați în apă caldă cu săpun după fiecare aplicare a machiajului.

Credeți că mai sunt lucruri ce trebuie incluse în această listă? Așteptăm comentariile cu drag.