9 lucruri pe care toată lumea le are, însă foarte puțini știu cum să le folosească

De obicei nu ne gândim la lucrurile pe care le folosim zilnic deoarece ne par prea simple și familiare. Și nici nu ne imaginăm că ar mai putea exista mai multe opțiuni pentru utilizarea lor.

Am încercat să aflăm ce lucruri de zi cu zi le folosim diferit și iată ce am descoperit.

Dopul sticlei de ulei de floarea soarelui,

Acest dop, care se află sub capacul principal și pe care de obicei îl aruncăm imediat, poate face o treabă bună. Dacă îl întoarceți invers și îl puneți în gâtul sticlei, acesta va servi ca un fel de supapă datorită căreia va fi mult mai ușor să dozați cantitatea de ulei.

Cuptor cu microunde.

Dacă observați adesea că alimentele din cuptorul cu microunde se încălzesc neuniform (marginile farfuriei se ard, iar la mijloc mâncarea rămâne aproape rece), încercați să puneți vasul nu în centrul tăvii, ci mai aproape de margini și cuptorul cu microunde va încălzi alimentele mai uniform.

Mașina de spălat vase.

Pentru a obține o eficiență maximă nu o supraîncărcați și nu acoperiți o farfurie cu alta. Și experții recomandă să puneți farfuriile în care au fost carbohidrați (cartofi sau roșii) în centru și din alimente proteice (ouă, carne) – la margini. Jeturile puternice de apă vor nimeri peste farfuriile în care au fost carbohidrați. Iar vasele de pe margini se vor înmuia mai mult timp, ceea ce este ideal pentru îndepărtarea proteinelor.

Capsule pentru rufe.

Capsulele pot fi complet ineficiente dacă le aruncați deasupra rufelor. Se recomandă mai întâi să le puneți în cuvă și abia apoi să aruncați hainele. Apropo, atunci când spălați cu apă rece, învelișul poate să nu se dizolve complet și să lase pete pe rufe.

Deodorant.

Pentru ca deodorantul să fie cât mai eficient acesta poate fi folosit nu numai pe axile, ci și pe picioare, interiorul coapselor și orice altă parte a corpului care este predispusă la transpirație.

Cuptor.

Foarte puține persoane folosesc sertarul de sub cuptor pentru scopul propus. Acesta nu a fost conceput deloc pentru depozitarea tigăilor și a altor ustensile de bucătărie, ci pentru a pune acolo bucatele ca să nu se răcească în timp ce se pregătește altceva la cuptor.

Blender.

Pentru ca blenderul să facă față mai bine funcțiilor sale și să nu stropească întreaga bucătărie, merită să respectați ordinea în care este încărcat. Turnați mai întâi lichidul și apoi adăugați alimentele solide.

Șervețele de hârtie.

Anterior, șervețelele de hârtie cunoscute nouă aveau un scop complet diferit, fiind concepute ca filtre pentru măștile de gaz, apoi compania a început să le ofere tinerelor pentru a le folosi în zilele delicate. Mai târziu producătorul au făcut șervețelele mai moi pentru a fi folosite pentru demachiere etc.

Cum trebuie să stea hârtia igienică? 

În sfârșit am aflat, datorită unui brevet din 1891 primit de omul de afaceri din New York, Seth Wheeler, cum se pune corect hârtia igienică. El a fost cel care a brevetat primele șervețele perforate și a recomandat ca hârtia să stea cu marginea în afară.