9 lucruri pe care prințesa Diana le-a schimbat pentru totdeauna în familia regală a Angliei!

La început se consideră că ea va fi în umbra soțului său, dar s-a dovedit a fi o bombă cu ceas. Până în ziua de azi toată curtea se înviorează când aude numele Dianei.

Ea a avut curajul să fie ea însăși. Cineva spune că acesta a fost unul din motivele pentru care totul s-a sfârșit atât de tragic. În orice caz acest lucruri niciodată nu vor mai fi cum au fost în viața familiei regale din Anglia.

1. Caritatea ca mijloc de transformare a lumii

vanityfair.com

Când prințesa Diana a vizitat Angola în anul 1997, în 71 de țări ale lumii încă erau utilizate mine explozibile. Pentru a demonstra întregii lumi cât sunt de periculoase, Lady Di a mers direct pe un teren minat.

Această faptă a sa a reprezentat un imbold esențial pentru semnarea Tratatului de la Ottawa, prin care 162 de țări ale lumii au interzis minele terestre.

2. Propria interpretare a modei și frumuseții

thesun.co.uk

E un fapt incontestabil că prințesa Diana a scris propria pagină în istoria modei. Vestimentația sa rămâne cea mai des discutată de specialiști alături de rochiile lui Marilyn Monroe și de ținuta elegantă a lui Jacqueline Kennedy.

Celebra “rochie a lui Travolta” prin care Diana a încălcat normele casei regale privitoare la culoarea neagră a fost vândută prin licitație cu 360.000 $. Dar poate cea mai importantă piesă vestimentară în care a apărut în public vreodată Lady Di rămâne “rochia răzbunării”, pe care a îmbrăcat-o după ce a aflat că soțul său a avut o aventură cu Camilla Parker-Bowles.

3. Mai aproape de popor

interestingfunfacts.com

Până la Diana toate femeile din casa regală nășteau în ambianța palatului regal. Dar prințesa a insistat ca acest eveniment să se petreacă la spital, fapt ce a atras atenția jurnaliștilor.

Fiii săi au fost de asemenea primii copii din familia monarhică ce au făcut școală obișnuită de stat. În plus de multe ori ei mergeau cu mama lor la cafenele, patiserii și parcuri de distracție publice.

4. Mâinile descoperite

herbeauty.co

Prințesa nu a purtat niciodată mănuși, care erau un atribut de etichetă obligatoriu. Fratele său afirmă că de mic copil Lady Di a fost o persoană milostivă, empatică și pregătită mereu să ajute și să facă bine altora. Ea era autentică!

Ea nu s-a temut să dea mâna cu un om infectat cu HIV, făcând asta pentru a lupta cu prejudecățile din societate. Prințul Harry spune că ea obișnuia să îi strângă îndelungat și strâns în brațe pe fiii săi.

5. Prințesa inimilor

rarehistoricalphotos.com

La puțin timp după căsătoria cu prințul Charles Diana a decis să facă mai multă lumină în problema boschetarilor din Marea Britanie. S-a întâmplat chiar ca ea să meargă în locurile unde se adăpostesc asemenea oameni și să filmeze toate grozăviile care se întâmplă acolo. E a fost mereu predispusă să îi ajute pe oamenii nevoiași.

6. Discuții deschise despre sănătate

fanpop.com

Relatarea publică a Dianei despre problemele sale cu sistemul digestiv a produs un adevărat șoc, dar a încurajat multe femei să înceapă să lupte cu astfel de probleme. Fiii săi și nora Kate au organizat fondul Heads Together care se ocupă de ajutorarea oamenilor afectați de probleme psihologice.

7. Călătorii cu familia

express.co.uk

O altă tradiție regală pe care a reformat-o prințesa Diana ține de călătoriile familiei regale. Ea a insistat ca micuțul William, care avea doar 10 luni, să meargă cu părinții în călătorie în Australia și Noua Zeelandă.

8. Educația copiilor

vanityfair.com

În ceea ce ține de copii Diana a fost mereu foarte atentă și sensibilă. Prințesa încerca din răsputeri să le arate fiilor săi că după zidurile palatului regal există o viață autentică, iar ei se pare că au înțeles asta.

9. Prestigiul familiei regale

hollywoodreporter.com

Monarhie e o forță. Datorită Dianei toată lumea a început să admire Anglia și familia regală cu totul duhul său aristocratic. Ea a demonstrat că rânduielile de la curte nu au miros de naftalină, ci sunt receptive la cerințele actuale ale societății.

Mie mi-e milă de prințesa Diana ca de o femeie ce nu a avut parte de acea relație fericită cu soțul pe care și-a dorit-o dintotdeauna. Biografia sa rămâne controversată, are multe ambiguități și trezește reacții diferite ale oamenilor față de influența pe care a avut-o prințesa. Cu toate acestea exemplul său uimește și inspiră, iar urma pe care a lăsat-o ea în istorie nu va putea fi ștearsă nici de timp, nici de intrigile politice.