9 lucruri lipsite de gust pe care ar trebui să le uitați pentru totdeauna (chiar dacă sunt în tendințe)

Moda, pe lângă faptul că este ciclică, este și foarte capricioasă: ceea ce a fost considerat până nu demult un eșec, ar putea cuceri toate podiumurile în sezonul următor.

Există însă unele lucruri la care ar fi bine să renunțați, chiar dacă sunt în tendințe, pentru că nu sunt nici frumoase, nici practice.

1. Agrafele-„bijuterii”.

Acestea distrug frumusețea coafurii.

Cum le puteți înlocui? Cu bucle lejere sau cu cosițe sau coc. În ceea ce privește accesoriile, alegeți agrafe în formă de cerc sau triunghi.

2. Dantelă sintetică.

Dantela este considerată unul dintre cele mai feminine elemente vestimentare. Rochiile din dantelă din colecțiile unor designeri celebri diferă prin calitate de modelele sintetice din magazine care nu arată prea bine.

Cum se înlocuiește? Puteți găsi haine din dantelă de înaltă calitate create de designeri mai puțin renumiți ori să vă cumpărați singure dantelă de calitate.

3. Adidași cu platformă ascunsă.

Unicul lucru pozitiv pe care îl puteți aștepta de la acest model de încălțăminte este că vă vor face să păreți mai înaltă.

Cum se înlocuiesc? Cu modele cu talpa groasă, care arată stilat și se combină cu orice haină, de la denim la ținute romantice.

4. Pulover din acrilic.

Chiar dacă este destul de dificil să găsiți un pulover care să nu conțină acrilic, vă sfătuim să nu includeți în garderobă asemenea piesă vestimentară.

Cum se înlocuiește? Cu un pulover de cașmir sau de lână.

5. Fustă lungă din poliester.

Fustele lungi sunt perfecte în orice anotimp, cu condiția ca stofa să fie aleasă corect. Poliesterul arată ieftin și fără gust, chiar dacă veți combina o astfel de fustă cu un tricou sau o bluză elegantă, nu veți arăta prea bine.

Cum se înlocuiește? Cu o fustă lungă de in, denim sau mătase naturală.

6. Jeggins.

Acest model s-a demodat deja.

Cum se înlocuiește? Cu blugi pentru ținutele de zi cu zi și cu leggins pentru a merge la sală.

7. Blugi cu fermoar la spate.

Acest model este prea provocator și vulgar pentru a fi purtat în fiecare zi.

Cum se înlocuiește? Cu o pereche de blugi clasici.

8. Pantaloni scurți de ciclism.

Pantalonii scurți de ciclism au devenit o nouă tendință datorită lui Kim Kardashian, dar nu sunt cei mai potriviți pentru ținutele de zi cu zi.

Cum se înlocuiesc? Stilistii ne recomandă să optăm pentru pantalonii-fustă sau modelele safari cu buzunare masive.

9. Bolero.

Cardiganul scurt a rămas undeva în anii 2000 împreună cu alte tendințe ciudate. Potrivit Vogue, bolero-ul clasic ar trebui să fie purtat doar cu rochii în stilul anilor 20, iar pentru ținutele de fiecare zi alegeți blazere deasupra taliei.

Cum se înlocuiește? Cu o geacă până la talie, care se va combina cu blugi, fuste și rochii cu talie standard sau înaltă.