9 lucruri din casă care dau de gol orice gospodină neglijentă

Oricât de stilat ar fi interiorul casei tale, totuși doar câteva detalii te pot da de gol în fața oaspeților și pot spune despre tine că ești o gospodină neglijentă. Și nu e vorba de gunoi și mizerie, ci de simple elemente de interior care pot vorbi clar despre ce fel de gospodină ești.

Să vedem, așadar, ce lucruri nu e bine să se găsească în casă ta pentru a nu crea impresii negative.

1. Inventarul gospodăresc

Chițibușurile și mărunțișurile vorbesc cel mai bine despre ce fel de gospodină ești – perfecționistă sau neglijentă. Toate obiectele gospodărești (cârpe, teuri, burete, etc.) e bine să fie păstrate într-un singur loc, preferabil, după o ușă netransparentă. Ține cont de gradul de uzare al șervetelor de bucătărie. Niște șervete vechi și uzate spun că ești o gospodină neglijentă, chiar dacă interiorul este cu stil.

2. Elementele mult prea scumpe și care nu sunt potrivite cu interiorul

Dacă ai predilecție spre luxul regal și dorești să-ți decorezi apartamentul cu obiecte voluminoase, lucitoare și aurii, atunci ia în considerare dimensiunile spațiului de locuit. Stilul ”luxuriant” este ridicol pentru o locuință cu o suprafață de puțin peste 50 de metri pătrați. Fie te muți într-o locuință mai spațioasă, fie îți schimbi gusturile în materie de design interior. Actualmente este tot mai răspândit așa-numitul eclectism, potrivit căruia în cadrul unui interior sunt combinate mai multe stiluri. Cu toate acestea, această tendință vorbește mai mult despre o lipsă de gust, decât despre un stil inedit.

3. Mobila veche și lipsa reparației

Nu e vorba despre obiectele de mobilier în stil vintage, ci despre exemplare demodate, kitschoase, care arată fals, plictisitor și banal. Cu siguranță, în orice magazin de mobilă poți găsi o alternativă accesibilă ca preț la dulapul vechi și lipsit de stil.

Același lucru se referă și la setul de veselă de cristal moștenit de la bunica. Deseori, acest obiect de interior nu arată ca fiind prețios, ci mai degrabă ca ceva depășit, îngălbenit și acoperit de praf.

4. Teancuri de ziare, reviste și postere

Africa Studio/shutterstock.com

Este de prost gust să păstrezi ziare și reviste vechi. Aceste publicații periodice sunt menite a fi citite și apoi trimise la coșul de gunoi, eventual, reciclate. La ce bun aceste teancuri de ziare și reviste învechite în casa ta?

5. Textile decolorate și mobilier cu urme uleioase

Draperii, fețe de masă, cuverturi și pături decolorate – toate acestea vorbesc despre neglijența gospodinei. La fel și tapetele uleioase și pătate în jurul prizelor și întrerupătoarelor. Ține cont de aceste aspecte și schimbă periodic textilele care și-au pierdut aspectul în timp.

Același lucru este valabil și pentru mobilierul cu urme de grăsime. Dacă acesta nu poate fi curățat eficient, atunci ceea ce trebuie să faci este să scapi cât mai repede de el.

6. Bibelouri

Tot felul de figurine, cutioare, bibelouri și suveniruri nu sunt decât niște ”colectori de praf” și nu își au locul în casa unei gospodine. Lasă-le doar pe cele deosebit de valoroase pentru tine. Bibelourile lipsite de gust induc o atmosferă monotonă. În plus, ezotericii afirmă că acestea ne fură din energie. Deci, un motiv în plus să curăți și să eliberezi spațiul.

7. Cabluri și fire electrice la vedere

CHAILUK CHALATHAI/shutterstock.com

Cablurile și firele electrice vizibile nu creează deloc o imagine estetică bună. În prezent, există o multitudine de modalități și trucuri simple de a le ascunde și suntem siguri că vei găsi o opțiune pe măsura preferințelor și bugetului tău.

8. Flori ofilite sau uscate

Florile vii umplu casa de culoare, miros și energie pozitivă, ceea ce nu se poate spune despre buchetele de flori ofilite sau chiar uscate. Fără nici un pic de regret, scapă de ele. Mai ales că, potrivit învățăturilor orientale Feng shui, nu este recomandat să păstrezi în casă flori uscate, deoarece acestea absorb forța și energia pozitivă.

9. Un pian vechi

Mulți oameni și astăzi își păstrează cu emoție pianul vechi și nu lasă pe nimeni să cânte la el. Dacă nu ai mai deschis de mulți ani capacul acestui instrument, atunci e timpul să te desparți de el. Pianul este un obiect ce ocupă mult prea mult loc în spațiu și pare prea greoi, iar într-un apartament mic nu e cazul ca spațiul să fie ocupat de obiecte inutile.