Dacă copilul este capricios și nervos. 9 jocuri distractive care vă vor ajuta să creșteți niște copii puternici din punct de vedere emoțional.

Copiilor le este mult mai greu să facă față emoțiilor decât adulților. Acesta este motivul pentru care devin capricioși. Pentru a evita acest lucru trebuie să-i ajutați să scape de emoții care îl copleșesc.

În loc să le dați pastile sau să-i puneți la colț pentru neascultare, este mai bine să le oferiți câteva jocuri interesante care îi vor ajuta să se calmeze. Iată care sunt acestea:

1. Nici un sunet!

Karin Taylor/lamenteesmaravillosa

Transmiteți-vă unul altuia un clopoțel, fără ca acesta să sune. Arătați-i copilului cum să o facă, foarte atent și liniștit. Dacă dorește, lăsați-l să sune în clopoțel și să asculte cu atenție cum sună acesta.

Dacă sunt mai mulți copii, așezați-vă în cerc. Transmiteți-i clopoțelul mai întâi vecinului dvs și apoi cuiva, care se află mai departe de dvs. Este bine dacă va trebui să vă ridicați și să mergeți spre vreun jucător. Principala condiție este să fie liniște.

2. Faceți un ghem.

karin taylor

Propuneți-i copilului să depene un ghem din fire, care va deveni din ce în ce mai mare.

Nu uitați să-i spuneți, că această minge este una magică, deoarece îi va alunga tristețea, furia și supărarea de îndată ce va începe a depăna firele. Se va liniști imediat.

3. Sunt un balon.

Umflați, împreună cu copilul, câteva baloane, apoi scoateți încet aerul din fiecare. Priviți cu atenție cum iese aerul din balon.

Apoi propuneți-i copilului să devină un balon: spuneți-i să inspire cât mai mult aer pe nas și apoi să-l expire lent.

Rugați-l să vă povestească despre situațiile în care se simte ca un balon, când este copleșit de emoții, este furios sau supărat.

Propuneți-i exercițiul „Eu sunt un balon” în astfel de situații. Apoi repetați această practică de respirație cu el.

4. Liniștește șoricelul.

karin taylor

Oferiți-i copilului o jucărie mică, pufoasă, moale, sub formă de șoarece (sau de alt animal). Apoi spuneți-i: „Iată un șoricel, este atât de mic și neajutorat. Ține-l în mână, vorbește cu el, liniștește-l.

Lăsați copilul să țină jucăria în mâini, să vorbească cu ea, să-i spună cuvinte frumoase, să o liniștească. Astfel, se va calma în timpul jocului.

5. Apă liniștită.

Karin Taylor/lamenteesmaravillosa

Puneți muzică relaxantă și întindeți-vă ambii pe podea. Puneți-i o condiție: dacă cineva se mișcă, va trebui să… Și inventați ce va trebui să facă.

O altă opțiune: nu-i puneți condiții, ci pur și simplu invitați-l să stea liniștit și să asculte muzică.

6. Nu lăsați frunza să cadă.

Acest joc simplu, dar foarte distractiv, este de a împiedica o bucată de hârtie să cadă pe podea. Dar nu se permite să folosiți mâinile sau alte obiecte, se permite doar să suflați spre această bucată de hârtie pentru a o menține în aer.

4. Cum crește un copac.

Puneți niște muzică relaxantă și stingeți luminile din cameră. Propuneți-i copilului să repete după dvs. Imaginați-vă că sunteți un lăstar fraged, care își croiește drum prin pământ pentru a deveni un copac.

Așezați-vă pe genunchi, cu capul în jos, apoi începeți a „crește”, ridicându-vă mai întâi brațele, apoi întregul corp. Mișcările sunt aleatorii și foarte lente. În final ar trebui să deveniți un copac înalt. Pentru a face acest lucru, ridicați-vă pe vârfuri.

Efectuați acest exercițiu înainte de culcare.

8. Tânărul arheolog.

karin taylor

Puneți-vă mâna într-un vas cu nisip cinetic sau obișnuit (sau cereale) și acoperiți-o. Copilul trebuie să „scoată” cu grijă mâna, adică să facă săpături arheologice.

Dar nu trebuie să vă atingă mâna. De îndată ce copilul vă va atinge palma, vă veți schimbă cu locurile.

9. Atingeri plăcute.

Luați 6-7 obiecte mici de diferite texturi: o bucată de blană, o perie, un flacon de sticlă, mărgele, vată de bumbac etc. Puneți toate acestea pe masă. Rugați-l să-și dezgolească brațul până la cot și explicați-i că pe brațul lui va merge un animal care-l va atinge cu lăbuțele.

El va trebui să ghicească, fiind cu ochii închiși sau legați, ce „animal” i-a atins mâna, adică să ghicească obiectul. Atingerea ar trebui să fie una plăcută.

Dar dvs ce metode folosiți pentru a-i liniști pe copii? Sugerați și altor părinți să încerce jocurile prezentate în acest articol.