9 haine de marcă ale căror replici pot fi recunoscute foarte simplu. Dar puține persoane știu să facă acest lucru.

Pentru a obține un profit bun producătorii de pe piața de masă lansează falsuri ale unor mărci renumite. Și dacă anterior le puteam recunoaște dintr-o privire, acum unele replici sunt atât de bine realizate încât este aproape imposibil să le deosebim de original.

Vă propunem câteva sfaturi care vă vor ajuta să deosebiți cu ușurință lucrurile de calitate.

1. Încălțăminte Timberland.

— Talpa de nuanță caramel pare puțin transparentă. Pe aceasta sunt tipărite logo-ul companiei și denumirea mărcii, iar tocul și talpa arată aproape ca un tot întreg.

— Logo-ul este amplasat pe partea inferioară a cizmei, deasupra tocului, în poziție verticală.

— Găurile pentru șireturi au formă hexagonală, dar sunt perfect rotunjite la exterior. La modelele pentru bărbați sunt 7, la cele pentru femei – 6.

— Toate cusăturile de pe cizme sunt realizate din fire alb. Dacă sunt mai multe cusături alături, atunci sunt paralele între ele.

2. Brățara Pandora.

— Brățările de argint nu sunt deschise la culoare sau strălucitoare, pe acestea se aplică o tehnică de înnegrire, care le conferă o nuanță unică.

— Brățara originală își păstrează perfect forma și practic nu se îndoaie.

— Pe partea frontală a închizătorii este gravat cuvântul Pandora cu o coroană deasupra literei „o”.

— În interiorul închizătorii este un element de fixare care arată ca un șurub mic cu patru capete. Tot în interior este ștampila fabricii.

— Pe charm și Murano există o inscripție cu denumirea mărcii și a metalului din care sunt fabricate produsele. Sticla de Murano nu are fisuri și bule de aer în interior.

3. Blugii Levi’s.

— Stofa blugilor Levi’s are un model pronunțat în diagonală.

— Buzunarele din spate ale blugilor originali este un desen care seamănă cu ciocul unui vultur.

— Toți blugii Levi’s au o etichetă dreptunghiulară din piele ecologică sau carton presat pe curea, deasupra buzunarului drept. Pe etichetă se află logo-ul, sloganurile, mărimea și numărul modelului, precum și o imagine a unor călăreți cu cai care încearcă să rupă blugii.

— Inserția mică cusută pe buzunarul drept din spate poate fi roșie sau de altă culoare (în funcție de serie). Pe ea se află inscripția Levi’s și uneori litera R într-un cerc.

— Nasturii din față au inscripția Levi Strauss, iar pe partea din spate numărul modelului.

4. Polo Lacoste.

— Crocodilul Lacoste este întotdeauna executat foarte clar: se pot vedea ochii, dinții, labele, gura roșie. Corpul crocodilului este de un verde strălucitor, coada se află paralel cu spatele.

— La baza gulerului polo se află eticheta cu logo-ul și un număr roșu care indică mărimea. Modelele masculine au un singur număr, cele feminine au două.

— Un polo Lacoste original se va deosebi de unul falsificat printr-un sigur detaliu: nasturii. Îmbrăcămintea Lacoste originală are nasturi cu două găuri și fără inscripții. Producătorii de falsuri uită, de obicei, de acest lucru și folosesc nasturi cu patru găuri.

— Modelele pentru bărbați au, în partea de jos, tăieturi mici de aproximativ 1,5 cm.

5. Ceas Guess.

— Curelele pentru ceasurile Guess pot fi din metal, silicon sau piele naturală. Mirosul neplăcut, vopseaua neuniformă, crăpăturile și zgârieturile de pe curea vor trăda un ceas contrafăcut.

— Partea din spate trebuie să conțină informațiile de bază despre ceas: logo-ul cu numele mărcii, materialul carcasei (de obicei din oțel), date despre mecanismul ceasului cu gravarea Japonia Movt (deoarece Guess folosește doar mecanisme japoneze de calitate).

6. Adidașii New Balance.

— Adidașii New Balance au înscris numele brandului pe partea din spate, limbă, pe partea laterală, pe talpă și pe branț.

— Adidași originali au o talpă moale care, după ce este presată, își revine rapid la starea inițială. Pe branțuri se poate observa sigla, mărimea și informațiile despre model.

7. Geanta Michael Kors.

— Etichetele care conțin informații despre produs sunt de culoare bej.

— Pe toate accesoriile genților originale există o gravură cu denumirea mărcii.

— Gențile de marcă sunt confecționate dintr-un material rigid care nu se deformează.

8. Fularul Burberry.

— Fularul original are linii clare, textură densă.

— Franjurile sunt răsucite strâns și împărțite între ele, nu se desfac când le atingem.

— Denumirea mărcii este scrisă pe etichetă cu litere majuscule. Eticheta trebuie să conțină informații despre țara de origine și compoziția stofei.

9. Ochelarii Ray Ban.

— Cadrul ochelarilor Ray Ban este confecționat din plastic solid, îmbinările de pe cadrul metalic arată îngrijit și sunt practic neobservabile.

— Pentru lentile se folosește, de obicei, sticlă.

— În colțul din dreapta al lentilei drepte se află logo-ul Ray Ban, care este gravat pe suprafața lentilei.

— Pe partea exterioară a brațelor trebuie să fie și o inscripție care să indice producătorul. Iar pe brațul stâng se află, de obicei, numărul de serie al produsului, iar pe partea dreaptă numele țării.