9 greșeli de manichiură care deteriorează unghiile tale pentru totdeauna

O manichiură corectă și o manichiură frumoasă, deseori sunt două lucruri diferite. Din păcate, multe greșeli sunt admise de însăși femei și de specialiștii care i-au nu puțini bani. Aceste greșeli pot avea consecințe nefaste asupra unghiilor și uneori nu mai pot fi corectate.

Echipa noastră a selectat 9 cele mai răspândite greșeli. Evitați-le și verificați cine și cum vă face manichiura!

1. Tăiați cuticulele

myinterest.club

Profesioniștii susțin într-un glas că este foarte dăunător să faceți acest lucru. Cuticula este pielea care protejează rădăcina unghiei împotriva bacteriilor și murdăriei. Dacă o înlăturați, lăsați unghia neprotejată.

Împingeți cuticula la baza unghiei cu un bețișor special, apoi aplicați ulei.

2. Piliți unghiile în două direcții

Probabil această greșeală este comisă de toți! Femeile pilesc unghiile în mod rapid și în ambele părți. Specialiștii susțin că din această cauză apar microfisuri, adică unghiile devin mai slabe și fragile.

Piliți doar într-o singură direcție, de la un colț la altul. Veți avea nevoie de mai mult timp, dar nu veți cheltui timp pentru restabilirea unghiilor.

3. Agitați sticluța cu ojă

feminina.pt

După agitare oja devine mai lichidă, adică comodă de aplicat. Dacă agitați oja, în interior se formează bule de aer, iar la aplicare ele rămân pe unghii și apoi se usucă inestetic. O soluție eficientă este mișcarea ușoară a ojei în palme.

4. Aplicați straturi groase de ojă

În locul a două straturi groase, aplicați trei sau patru straturi subțiri. Acestea se vor usca mai repede și nu vor face bule. Veți avea nevoie de mai puțin timp pentru uscare și va dispărea riscul de a le deteriora.

5. Nu prelucrați marginea unghiei

myinterest.club

Acest procedeu este necesar ca oja să se mențină mai mult timp și să nu se cojească. Aplicați puțină ojă pe marginea unghiei și puțin în interior.

Cu ajutorul acestui truc manichiura clasică durează cel puțin cu două zile mai mult.

6. Aplicați cu neglijență oja de fixare

Din cauza faptului că ea este transparentă, de obicei se aplică neglijent. Inițial nu se va observa, dar după se va vedea foarte bine unde nu a fost aplicat. În primul rând, unele porțiuni nu vor luci, în al doilea rând acele porțiuni se vor deteriora mai repede.

7. Uscați unghiile în apă rece. 

myinterest.club

Este un mit. Contactul cu apa doar schimbă consistența produsului. Sub influența apei reci lacul se solidifică, dar nu se usucă. Uscați unghiile în mod obișnuit, sub influența oxigenului.

Apropo, după aplicarea ojei, spălați-vă pe mâini doar cu apă rece., deoarece apa caldă dăunează. Ar putea fi de deteriorare a manichiurii.

8. Folosiți bețișoare cu vată

Aceasta nu este cea mai bună alegere pentru a scăpa de oja de pe piele. Dacă ștergeți oja de pe cuticule cu un bețișor înmuiat în acetonă, există probabilitatea să ștergeți și unghia propriu-zis, plus  acetona are efect negativ asupra pielii.

Cel mai bine este să folosiți pensula pentru nail-art. Ea poate fi utilizată mult mai exact și respectiv mai puțin dăunător.

9. Piliți lacul-gel

myinterest.club

Dacă vă propune cineva un asemenea serviciu, refuzați imediat. Deseori, împreună cu lacul-gel este pilită și unghia care devine mai subțire și mai fragilă.

Pentru a îndepărta gelul folosiți dispozitive speciale și acetona. Apoi aplicați pe unghii cremă hidratantă.

Alegeți întotdeauna o manichiură corectă!