9 greșeli de design de care ar trebui să țineți cont atunci când vă amenajați locuința

Există foarte multe detalii de care ar trebui să țineți atunci când demarați un proiect de renovare sau reamenajare. Unele dintre aceste decizii ar putea avea un impact semnificativ asupra casei Dumneavoastră, dar și a bunăstării emoționale, pentru o perioadă destul de lungă de-acum încolo.

De aceea este bine să țineți cont de cele mai frecvente greșeli de design interior și să vedeți, în continuare, cum le-ați puteți evita.

1. Un covor prea mic.

Vă recomandăm să alegeți un covor suficient de mare pe care să-l puteți fixa sub picioarele canapelei pentru a evita alunecarea acestuia. În afară de aceasta, un covor prea mic nu va arăta prea bine.

2. Perdele/draperii prea scurte.

Înainte de a vă împodobi geamurile, măsurați cu atenție distanța de la tavan până la podea.

3. Piese de mobilier cu pereche. 

Locuința Dumneavoastră va părea mult mai interesantă, dacă nu veți cădea în această capcană: 2 fotolii, 2 scaune, 2 pernuțe vor arăta plictisitor. Nu vă fie teamă să combinați obiectele.

4. Perne la colțurile canapelei.

Nu aruncați pernele la colțurile canapelei, dar puneți-le la mijloc. Și, pentru mai multă originalitate, combinați mai multe dimensiuni și forme.

5. Imagini / tablouri atârnate prea sus. 

În mod ideal, fotografiile sau tablourile ar trebui să stea la nivelul ochilor.

6. Accesorii de dimensiuni mici.

Dimensiunile accesoriilor sunt la fel de importante precum culoarea și stilul. Dacă aveți tavanul înalt, puneți, de exemplu, câteva vaze pe podea.

7. Cumpărați mobilier numai de la producători renumiți.

Puteți găsi mobilier original și de calitate și la producătorii mai puțin renumiți care v-ar putea oferi un mobilier modern la prețuri mai accesibile. Pe lângă acesta unele obiecte procurate la piețele de vechituri, magazine de mărfuri folosite și magazine de antichități vor aduce o notă de confort și originalitate în locuința Dumneavoastră.

8. Obiecte ieftine și lipsite de gust.  

Evitați aceste obiecte deoarece nu vă prezintă într-o lumină favorabilă.

9. Lipsa plantelor. 

Chiar dacă nu prea vă place să îngrijiți plantele, ar fi bine să aveți măcar o pată de verdeață în locuință. Suculente, ferigi, copaci mici în ghiveci sau un simplu buchet de margarete vă vor înfrumuseța locuința. În cazuri extreme, chiar și plantele artificiale pot face minuni, trebuie doar să alegeți o compoziție frumoasă și care să stea la locul potrivit.