9 greșeli care ne fac să ieșim în lacrimi de la coafor

Părul nostru crește cu circa 0,35 mm pe zi. Dacă l-ați scurtat cu 5 cm, veți avea nevoie de circa 5 luni ca să crească la loc. Fiecare dintre noi a avut cel puțin o dată în viață surprize mai puțin plăcute la coafor, dar nu toată lumea înțelege că, de cele mai multe ori noi suntem vinovați de aceste greșeli.

Iată care sunt cele mai frecvente greșeli care ne fac să ieși în lacrimi de la coafor.

1. Alegeți o tunsoare greșite.

Unele tunsori sunt potrivite numai pentru anumite tipuri de păr: o tunsoare dreaptă se potrivește părului cu firul gros, iar părul subțire se recomandă să fie tăiat în straturi. Frizerii cunosc aceste nuanțe, de aceea ar trebui să ținem cont de sfaturile lor și să nu insistăm pe o tunsoare de pe internet, deoarece în viața reală aceasta nu va arăta așa.

2. Purtați haine greșite.

Frizerii recomandă să veniți la frizerie în hainele pe care le purtați cel mai des, deoarece coafura trebuie să se încadreze în aspectul zilnic. Dacă purtați de obicei haine colorate în stil casual, nu îmbrăcați, când mergeți la frizerie, o rochie elegantă pe care o purtați o dată pe an.

3. Vă agitați.

Coaforilor le este foarte greu să lucreze atunci când clienții sunt agitați.

4. Sunteți ghidate de emoțiile de moment.

Unele femei aleg să meargă la coafor atunci când au eșecuri în viața personală. Din dorința de a renunța la trecut încearcă să-și schimbă radical imaginea, , dar trebuie să luați aminte că emoțiile por fi consilieri răi când vine vorba de schimbarea imaginii.

5. Veniți la frizerie cu părul coafat. 

Dacă părul nu a fost spălat de câteva zile, coaforului îi este destul de dificil să evalueze starea reală a acestuia și să aleagă o tunsoare potrivită, iar vopseaua nu se va fixa prea bine. Produsele de styling au același efect, dar multe cliente nu se gândesc la acest lucru și deseori refuză să-și spele părul la frizerie.

6. Nu înțelegeți cât de mult vi se va scurta părul. 

Pentru mulți coafori starea părului este mai importantă decât lungimea, de aceea ar putea tăia tot părul deteriorat. Dacă uitați să-i spuneți coaforului că doriți să păstrați lungimea, ați putea avea parte de o surpriză neplăcută. Problemele încep și atunci când clienta roagă să-i scurteze părul cu 5 centimetri. Apropo, dacă doriți să vă reînnoiți coafura, spuneți-i coaforului când ați fost ultima dată și va calcula lungimea necesară.

7. Nu sunteți gata să îngrijiți părul colorat.

După vopsire părul devine mai fragil și are nevoie de o îngrijire specială. Veți avea nevoie măcar de un șampon pentru protecția culorii. Multe femei consideră că pot utiliza șampon obișnuit și apoi se plâng că li s-a decolorat părul.

8. Evitați să vorbiți despre experimentele cu părul.

Unele femei evită să-i spună frizerului că folosesc henna sau vopsea de la supermarket. Dacă nu doriți să obțineți o culoare nedorită, este mai bine să-i spuneți frizerului.

9. Vă contrați cu frizerul.

Frizerii studiază foarte mult, de aceea este inutil să le spuneți cum să lucreze. Dar nu trebuie să tăceți când observați că părul a fost tăiat neuniform.