9 filme pe care femeile trebuie să le vizioneze singure, nu în compania bărbaților

Această selecție de filme este destinată doar femeilor. Și nu e vorba de niște ”filme lacrimogene”, cum ar putea să creadă unii bărbații.

Este vorba de filme mai vechi și mai noi, de diferite genuri, dar care au un singur lucru în comun: reușesc să atingă sufletul de femeie și să-i ofere răspunsurile de care are nevoie.

Păstrează neapărat această listă de filme, iar ideile și frazele în care te regăsești, notează-ți-le, îți poți schimba viața!

9. Mănâncă, roagă-te, iubește (2010)

Columbia Pictures

Rating: 5,7/10

Elizabeth este căsătorită de câțiva ani deja, dar la un moment dat își dă seama nu mai vrea să existe în acest mod. Ea își imaginează viața absolut diferit, motiv pentru care a decis să schimbe totul radical. Femeia divorțează și se pornește într-o călătorie în jurul lumii, în speranța să se regăsească și să atingă echilibrul sufletesc.

Pentru început, eroina se pornește în însorita Italie, pentru a savura plăcerile vieții. Apoi se oprește în India, pentru a studia religia și a învăța arta meditației. Însă adevărata revelație o așteaptă pe Elizabeth pe insula Bali…

8. Spune-mi ce-ai făcut azi-noapte! (2014)

Screen Gems

Rating: 6,1/10

Joan este o mare amatoare de petreceri zgomotoase și adoră să consume alcool. Bernie îi împărtășește interesele, pentru că anume asta i-a ajutat să se cunoască și să devină un cuplu focos. După o seară reușită, ei au decis să repete întâlnirea, dar și-au invitat și prietenii de astă dată.

Așa s-au cunoscut Danny și Debby, căror le place să petreacă timpul acasă și evită orice gen de relaționare. În acea seara, aceștia doi au făcut dragoste și între ei a luat naștere o simpatie reciprocă. Vor reuși oare aceste două cupluri să treacă la alt nivel al relației de la cel al comunicării în pat…?

7. Acasă, în inima mea (2000)

20th Century Fox

Rating: 6,8/10

Tânăra Novalee Nation are o viață deloc de invidiat. Nu are nici casă, nici familie, nici alte rude, iar blestemata cifră 5 îi aduce doar necazuri. Capac peste toate, tânără este gravidă, sarcina fiind neplanificată, iar iubitul tocmai a părăsit-o într-un orășel uitat de lume, Sequoia, chiar lângă casele unui supermarket.

Cu toate acestea, Novalee nu disperă. Ea găsește o soluție originală, care este începutul unor schimbări neașteptate și pozitive în destinul ei…

6. Domnișoare de onoare (2011)

Universal Pictures

Rating: 6,8/10

Anny nu are noroc în dragoste: la cei 30 de ani ai săi, nu are nici familie, nici partener stabil. Are probleme la serviciu și este urmărită de insuccese în relații. Unicul eveniment îmbucurător din viața ei pare că va fi nunta unei bune prietene.

Tânăra este invitată în calitate de domnișoară de onoare la ceremonie. Iar principala sarcină a lui Anny este să organizeze o petrecere a burlăcițelor, interesantă și de neuitat. Ea alege pentru asta Las-Vegasul.

Șase prietene aventuroase pornesc în capitala mondială a divertismentului și distracțiilor pentru a petrece cel mai zgomotos și nebunatic week-end din viața lor…

5. Ce știi tu despre mine (2017)

Curiosa Films

Rating: 6,9/10

O moașă de vârstă mijlocie, Clair, care și-a dedicat întreaga viață muncii, primește într-o zi un apel de la amanta regretatului său tată, care nu a dat semne de viață mulți ani la rând.

Reîntoarcerea ei cu ”noutăți importante” va transforma viața stagnantă a lui Claire, unde Beatrice, în ciuda diferenței dintre personaje, începe să joace un rol din ce în ce mai important…

4. Gia (1998)

HBO

Rating: 7/10

Angelina Jolie a jucat rolul modelului celebru în anii 70, Gia Caranji, devenită prima brunetă care a apărut pe coperta revistelor de modă. Povestea pe care se bazează filmul este reconstituită din amintirile prietenilor și rudelor apropiate ale fetei.

Dintr-o persoană incredibil de luminoasă și extraordinară, ea s-a transformat, la 26 de ani, într-o dependentă de droguri, ordinară și incurabilă. La vârstă fragedă, a cunoscut o popularitate fără precedent și onorarii imense. După ce a renunțat la munca în cantina tatălui său, a pornit să cucerească New-Yorkul , acolo unde a reușit să-și realizeze visul din copilărie.

Dar în ciuda frumuseții și faimei, tânăra nu a reușit niciodată să-și găsească sufletul pereche care să o sprijine în momentele dificile. În doar câțiva ani, ea a căzut de pe Olimpul celebrității, ajungând să lucreze într-un supermarket, apoi să se prostitueze…

3. The Dressmaker (2015)

Universal Pictures

Rating: 7,1/10

La 25 de ani de când a fost alungată din orășelul australian, Dangatar, orașul său natal, ea se întoarce acasă. Dar de data asta nu mai este fetița speriată, de 10 ani, pe care toți o acuzau pe nedrept de crimă, ci o doamnă adevărată, bine îmbrăcată și sigură pe sine. Myrtle Dunnage preferă să fie numită ”Tilly”.

Cu ajutorul mașinii de cusut ”Singer”, ea este capabilă să facă adevărate minuni, talentata croitoreasă având experiență de lucru cu cei mai mari designeri parizieni de haute-couture.

De ce oare a revenit în locul unde și-a petrecut copilăria deloc fericită? Cel mai probabil, a revenit dintr-un intens sentiment de datorie: Tilly a venit să aibă grijă de bătrâna sa mamă, bolnavă și senilă, care nici măcar nu o recunoaște drept fiică a sa.

Dar cel mai mult ea își dorește să afle adevărul despre ce s-a întâmplat, totuși, în acea zi fatidică. Să fie ea asasinul sau doar o victimă a urii colective, a ticăloșiei și ipocriziei? Dacă e nevinovată, nu e timpul oare ca cei care i-au distrus copilăria să plătească pentru asta…?

2. The Age of Adaline (2015)

Lionsgate

Rating: 7,2/10

Atunci când i-a fost confiscat permisul, fiind suspectat de fals, din cauza că aspectul fizic era în neconcordanță cu vârsta indicată în acte, Adaline și-a dat seama că trebuie să fugă. Și-a făcut bagajele și a pornit într-o călătorie lungă.

În această dramă lirică și incredibil de frumoasă, eroina este nevoită să fugă din loc în loc, la fiecare 10 ani, și este impusă de circumstanțe să săvârșească infracțiunea de fals în acte. Toate aceste se întâmplă în urma unui accident rutier, de la începutul secolului al XX-lea în care a nimerit. Adaline a încetat să îmbătrânească și a refuzat categoric să devină subiect de cercetare în laboratoarele științifice.

Adaline a învățat să trăiască fiind mereu tânără, fără să trezească bănuieli, dar și-a interzis să aibă relații de încredere cu oamenii…

1. Amélie (2001)

UGC-Fox Distribution

Rating: 8/10

Amélie trăiește într-o lume fictivă. Din cauza diagnosticului greșit pus de tatăl său, medic de profesie – o anomalie la inimă – Amélie nu a mers la școală și a fost privată de comunicarea cu copiii de vârsta ei. În urma unui accident, rămâne orfană de mamă. Fata a crescut, iar frica sa de oameni și relații interumane a persistat.

Nino, un băiat modest, bătut și umilit de colegii de clasă, se închide în sine, trăiește cu vise și așteaptă cu nerăbdare ziua în care își va găsi sufletul pereche. Poate că cei doi sunt făcuți unul pentru celălalt.

Fata și băiatul se plimbă mereu prin preajmă, dar niciodată drumurile lor nu se întâlnesc. O serie de coincidențe, ce încep în ziua morții Prințesei Diana, o conduce pe Amélie spre întâlnirea cu adevărata viață…

Arată și prietenelor tale această listă de filme deosebite! Suntem siguri că îți vor fi recunoscătoare!