9 filme atât de pasionale, încât nu le veți putea uita prea curând!

Filme care nu vă vor lăsa indiferenți.

Dragostea poate fi foarte diferită: platonică, neîmpărtășită sau altruistă. Mai există și dragostea pasională, puternică și distrugătoare.

În acest articol am inclus mai multe filme care descriu acest sentiment puternic, asemănător cu uraganul.

1. The Beathed, 2017.

IMDb – 6.4

În rolurile principale: Colin Farrell, Nicole Kidman, Kirsten Dunst, El Fanning.

Acțiunea are loc într-o pension de fete, unde nimerește, din întâmplare, un soldat rănit. Acesta este ajutat în speranța că nu se va reține pentru mult timp. Dar, odată cu apariția sa, pensionul este zguduit de niște pasiuni serioase. Regizorul Sofia Coppola a reușit să realizeze nu doar un film minunat, ci să transmită și lupta interioară profundă a fiecărui personaj.

2. The Immigrant, 2013.

IMDb – 6.6

În rolurile principale: Joaquin Phoenix, Marion Cotillard, Jeremy Renner.

Tânăra imigrantă poloneză Magda ajunge în New York, unde trebuie să lupte pentru a supraviețui. Tot aici, îl întâlnește pe Bruno, care îi promite un viitor mai fericit. Dar cum poți fi fericit când ești copleșit de pasiune?

3. Lady Macbeth, 2016.

IMDb – 6.9

În rolurile principale: Florence Pugh, Cosmo Jarvis, Paul Hilton.

Subiectul filmului se desfășoară în secolul al XIX-lea victorian. După ce a devenit soția unui bărbat cu mult mai în vârstă decât ea, eroina filmului se confruntă cu o ignorare totală din partea noii sale familii. Cu toate acestea ea nu disperă și se împrietenește cu un tânăr muncitor, iar prietenia lor se transformă într-un sentiment puternic.

4. Crimson Peak, 2015

IMDb – 6.5

În rolurile principale: Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Mia Vasikowska, Charlie Hannam.

Protagonista filmului se căsătorește cu un bărbat misterios, dar în loc de o căsătorie frumoasă, o așteaptă un conac sumbru și atenția exagerată din partea surorii mai mari a soțului ei, care are ceva de ascuns. “Crimson Peak” este un exemplu de roman gotic, unde pasiunea ocupă locul principal.

5. Closer, 2004

IMDb – 7.3

În rolurile principale: Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman, Clive Owen.

Filmul are la bază relația dificilă dintre patru eroi charismatici, care formează un fel de pătrat amoros, în care pasiunea devine atât de puternică, încât poate duce la consecințele cele mai neașteptate. Un film care distruge stereotipurile și ne pune pe gânduri: ce ne dorim cu adevărat de la noi înșine și de la partenerul nostru?

6. Coco Chanel & Igor Stravinski, 2009

IMDb – 6.4

În rolurile principale: Anna Muglalis, Mads Mikkelsen

Ce legătură au avut Coco Chanel și Igor Stravinsky? În anii 1920 marele muzician și familia sa s-au mutat din Rusia sovietică la Paris, dar, fiind în primejdie, au fost forțați să accepte oferta lui Chanel de a se stabili în vila sa. Aici începe povestea unei pasiuni nebune și a unei iubiri interzise.

7. Hable con ella, 2002

IMDb – 8.0

În rolurile principale: Javier Camara, Dario Grandinetti, Leonor Watling.

Filmul regizat de Pedro Almodovar a primit mai multe premii, iar subiectul său se deosebește prin originalitate. Jurnalistul face cunoștință cu vestita femeie-toreador, iar această relație se transformă treptat într-o pasiune sălbatică. Această idilă este perturbată de un accident, iar personajul principal trebuie să treacă prin multe încercări pentru ca în sfârșit să ajungă la un final fericit.

8. The End of the Affair, 1999

IMDb – 7.2

În rolurile principale: Rafe Fiennes, Julianne Moore.

Povestea frumoasă de dragoste a lui Maurice și a lui Sarah pare să se încheie cu un final fericit, dar, din păcate, totul s-a schimbat într-o clipă. Personajul principal a dorit, totuși, să înțeleagă de ce iubita l-a părăsit și aici începe partea cea mai interesantă.

9. Reconstruction, 2003

IMDb – 7.4

În rolurile principale: Klaus Mulbjerg, Nikolai Li Kaas, Maria Bonnevie.

Filmul lui Christopher Boe a fost unul dintre cele mai bune la Festivalul de Film de la Cannes, în 2003. Un bărbat și o femeie se întâlnesc la Copenhaga, unde petrec împreună o noapte de neuitat, iar apoi încearcă cu disperare să se elibereze de rutina vieții cotidiene și să riște pentru a fi din nou împreună.

Ce filme ați mai adăuga aici?