9 femei celebre din Epoca de Aur a Hollywood-ului ale căror secrete de frumusețe ne par ciudate

Femeilor moderne le este ușor să aibă grijă de sine, deoarece rafturile magazinelor noastre conțin tot felul de produse de înfrumusețare. Dar vedetele epocii de aur a Hollywood-ului nu au avut atât de multe posibilități, de aceea au fost nevoite să recurgă la tot felul de trucuri, unele extrem de ciudate.

Aceste doamne merită o atenție deosebită pentru ingeniozitatea lor.

Ginger Rogers dormea ​​afară.

Actrița, cântăreața și dansatoarea a recunoscut că urăște saloanele de înfrumusețare. Pentru a-și păstra tinerețea nu se machia deloc în afara scenei. Noaptea aplica o crema groasa pe piele, iar dimineața se spăla pe față cu săpun pe baza de ulei. Vedeta a dus și un stil de viață activ.

Dar secretul principal al frumuseții și pielii strălucitoare a fost faptul că dormea în aer liber, mutându-se în casă doar în sezonul ploios.

Jean Harlow își aplica pe scalp ulei de măsline fierbinte.

Jean Harlow a fost prima blondă platinată de la Hollywood. De imaginea ei s-a ocupat personal Max Factor.

Pentru creșterea și strălucirea părului vedeta recomanda aplicarea uleiului de măsline fierbinte pe scalp cel puțin o dată pe lună. Printre secretele ei de frumusețe se numără și masajul scalpului și periatul părului.

Marilyn Monroe își desena triunghiuri albe la colțurile ochilor și folosea creion roșu.

Make-up artistul Allan Snyder a fost responsabil pentru imaginea vedete. Pentru a face ochii lui Marilyn Monroe să pară mai mari și mai albi desena, în colțurile exterioare ale ochilor, mici triunghiuri albe. Iar colțurile interioare ale ochilor le accentua cu creion roșu.

Vivien Leigh aplica rujul peste conturul buzei de jos.

Actrița care a jucat-o pe Scarlett O’Hara în „Gone with the Wind” considera că buzele sale nu erau suficient de mari, de aceea, când aplica rujul, depășea conturul natura.

Apropo, acest truc de frumusețe a fost foarte popular. Un manual de machiaj din anii 1940 le recomanda femeilor să deseneze conturul în afara liniei naturale a buzelor. Datorită acestui truc buzele păreau mai pline.

Marlene Dietrich folosea plasture pentru a-și modela zona decolteului.

Legendara Marlene Dietrich a fost înaintea timpului său, inventând o metodă interesantă pentru a avea un decolteu frumos. Cu ajutorul unui plasture actrița își strângea pielea feței și a gâtului și, potrivit unor surse, precum și zona decolteului atunci când nu purta sutien.

Fanny Ward atârna în fiecare zi cu capul în jos.

Actrița de film mut Fanny Ward a reușit, la vârsta de 55 de ani, să joace rolul unei fetițe de 7 ani și totul datorită faptului că pielea ei a rămas proaspătă și tânără.

Fanny susținea că secretul tinereții sale era simplu – în fiecare zi atârna cu capul în jos, prinzându-și picioarele de tocul ușii. Vedeta credea că în acest fel sângele curăță țesuturile feței, le hrănește, le împrospătează și le redă fermitatea.

Aida Lupino își făcea peeling cu sare.

Actrița și regizoarea Ayda Lupino a recunoscut că folosea metode radicale pentru a-și îngriji pielea. Presăra sare peste prosop și își masa fața și gâtul cu mișcări circulare ușoare. După o astfel de procedură aplica o mască de miere apoi clătea fața.

Vedeta făcea astfel de peeling de două ori pe săptămână.

Selena Royle punea bandă adezivă între sprâncene.

Selena Royle a scris un articol în care le recomanda tuturor femeilor să lipească o bucată de bandă adezivă în formă de romb între sprâncene. Selena considera că această metodă le ajută pe femei să se încrunte mai puțin și să evite apariția ridurilor.

Michelle Mercier cumpăra doar creme ieftine.

Celebră pentru frumusețea ei, actrița franceză Michel Mercier, care a jucat în filmul „Angelique, marchiza îngerilor”, a reușit să cucerească inimile multor bărbați.

Actrița avea pielea netedă și curată, dar oricum avea nevoie de îngrijire și hidratare. Michelle Mercier a recunoscut că nu a folosit niciodată produse cosmetice profesionale scumpe, preferând cele mai simple creme cu o compoziție naturală din plante.