9 dovezi ale faptului că pe planeta noastră există foarte multe lucruri misterioase și necunoscute

Lumea din jurul nostru este plină de mistere, la care oamenii de știință nu pot găsi răspunsuri. Dispariții, obiecte misterioase și fenomene naturale extrem de rare. Se creează uneori impresia că Planeta noastră încearcă să ne arate că omul nu este atotputernic, există forțe mult mai puternice și de neînțeles pentru noi.

În acest articol vă vom prezenta câteva fenomene ciudate și chiar înspăimântătoare.

Ploaia de păianjen.

Da, s-a întâmplat în Australia. Oamenii de știință consideră că insectele colonizează astfel noi teritorii. Este un fenomen foarte rar, dar astfel de precipitații au fost observate în Statele Unite și Marea Britanie.

Peștera mobilă.

În anul 1986 omul de știință Cristian Lascu a descoperit, pe  teritoriul României, o peșteră neobișnuită. Pe lângă faptul că ecosistemul său nu seamănă cu ecosistemul de pe suprafața pământului, aceasta a fost complet izolată în ultimii 5,5 milioane de ani. Conținutul de oxigen din aerul peșterii este mult mai mic decât la suprafața pământului, dar există mult mai mult dioxid de carbon.

Iar apa lacurilor subterane și aerul sunt saturate cu hidrogen sulfurat și amoniac. În peșteră trăiesc 57 de specii de animale, adaptate unor astfel de condiții, dintre care 37 locuiesc exclusiv în acest loc. Se creează impresia că ecosistemul peșterii Movile este ca o planetă aparte, cu propria compoziție a aerului, floră și faună.

Zumzetul din Taos.   

În Taos, New Mexico, aproximativ 2% din populație aude în permanență un sunet înăbușit. Localnicii îl descriu ca pe un zumzet. Oamenii de știință au încercat să descopere originea acestuia, dar nu au găsit nicio explicație logică. Locuitorii, desigur, au propriile lor teorii legate de experimente secrete, extratereștri și fantome.

Natura Cernobîlului.

După teribilul dezastru din 1986 natura Cernobîlului nu seamănă deloc cu un deșert lipsit de viață, iar fotografiile din acea zonă seamănă mai mult cu niște peisaje frumoase decât cu un teritoriu distrus din cauza radiațiilor. Fără intervenția umană natura înflorește, iar fauna uimește prin bogăția sa.

Zona dată este acum mai mult o rezervație naturală, unde a fost observat râsul european și ursul brun, care nu au mai fost pe aceste teritorii de un secol întreg. Chiar și câțiva cai ai lui Przewalski, care au fost aduși pe teritoriul Cernobîlului, s-au înmulțit de la 30 la 110 fără intervenția umană. Există și bizoni europeni, care sunt pe cale de dispariție. Oamenii de știință nu pot răspunde la întrebarea de ce radiațiile nu au distrus toate viețuitoarele.

Bermeha.

Pe hărțile secolelor 16 – 20 insula Bermeja este situată în largul coastei de nord a peninsulei Yucatan. Judecând după vechile hărți, deși insula este destul de mică, nu poate fi trecută cu vederea. Cu toate acestea nici în 1997, nici în 2009 nu a fost găsit în locul unde ar fi trebuit să se afle această insulă.

Dispariția misterioasă este asociată cu o creștere a nivelului Oceanului Mondial și cu o schimbare a reliefului (insula s-ar fi putut scufunda sub apă și să se miște). Dar există și adepți ai teoriei, potrivit cărora Bermeha a fost distrusă în mod intenționat, deoarece era un teritoriu de conflict. În orice caz insula pare să se fi pierdut pentru totdeauna.

Norul Hector.

În nordul Australiei se formează un nor de ploaie în fiecare zi din septembrie până în martie. A fost văzut pentru prima dată la mijlocul secolului al XX-lea. Apoi piloții, atrăgând atenția asupra acestui fenomen, au început să-l folosească drept ghid și i-au dat numele Hector. Hector Thundercloud este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai mari din lume. Dar nici până astăzi nu este clar din ce cauză se formează acest nor.

Kodinhi, satul gemenilor.

Acest sătuc din India a captat atenția tuturor atunci când a fost dezvăluit faptul că aici se nasc foarte mulți gemeni. La momentul calculelor, care au fost efectuate în 2008, au fost înregistrate puțin peste 200 de perechi de gemeni. În același timp femeile care se căsătoresc și pleacă din sat de multe ori dau naștere gemenilor. Oamenii de știință presupun că acest lucru se poate datora compoziției apei sau a alimentației, dar nu au dovezi concrete.

Meteoritul Tunguska.

În dimineața zilei de 30 iunie 1908 a avut loc o explozie puternică în taigaua de pe teritoriul actualului teritoriu Krasnoyarsk, doborând copaci pe o suprafață de 2.150 km pătrați. O astfel de explozie ar putea apărea atunci când un meteorit de dimensiuni mari se ciocnește cu solul. Cu toate acestea nu a fost găsit niciun crater în întreaga zonă afectată de explozie, care, cu siguranță, ar fi trebuit să rămână.

Oamenii de știință au prezentat diverse teorii, dintre care principala rămâne cea conform căreia un meteorit a explodat pe cer înainte de a ajunge la sol. Cu toate acestea, nu au fost găsite resturi sau cratere care să demonstreze că ceea ce s-a întâmplat în 1908 a fost căderea unui meteorit.

Dodecaedrele romane.

Acest dispozitiv a fost descoperit pentru prima dată în 1739. După aceea arheologii au găsit peste o sută în toată Europa, în special în Germania și Franța. Dodecaedrele sunt fabricate din aliaj de cupru, fiecare față are o gaură.

Principalele ipoteze ale oamenilor de știință cu privire la scopul dodecaedrelor au fost următoarele: zaruri, sfeșnice, dispozitive pentru determinarea autenticității monedelor, pentru calibrarea țevilor, pentru ghicire sau pur și simplu ca elemente decorative. Însă nimeni nu poate spune cu siguranță cum se f0lsoeau acestea.