9 detalii simple pentru ca baia Dumneavoastră să arate ca cele din hotelurile scumpe

Există persoane care nu închiriază apartamente, ci aleg să locuiască ani de zile în hoteluri. Încercați să vă imaginați: o vedere frumoasă de la fereastră, curățenie regulată, interior plăcut și o baie mare cu prosoape pufoase.

Am aflat recent câte secrete care vă vor ajuta să transformați o baie obișnuită într-o operă de artă.

1. Prosoapele albe.

Majoritatea hotelurilor optează pentru prosoape și lenjerie de pat de culoare albă, deoarece lucrurile de această culoare sunt mult mai practice. Pot fi spălate la temperaturi înalte și nu se decolorează.

Dacă nu vă place albul, înlocuiți prosoapele colorate cu cele monocrom. Pentru a nu le încurca puteți broda, pe fiecare prosop, prima literă a numelui membrului familiei.

2. Duș modern.

Nu este necesar să schimbați gresia și faianța ori toate instalațiile sanitare. Baia se va transforma imediat, dacă veți instala un duș modern cu efect de ploaie.

3. Covor de calitate.

Covoarele ieftine și ponosite vor strica aspectul chiar și al celei mai frumoase băi. Este mai bine să cumpărați unul nou, care să se integreze armonios în interior. Puteți opta pentru un covor turcesc sau persan, care arată minunat, dar va trebui să aveți mai multă grijă de astfel de produse.

4. Oglinda funcțională.

Oglinzile măresc vizual spațiul și arată luxos. Dacă nu aveți suficient loc pentru o oglindă mare, puneți una alături. Multe hoteluri folosesc acest truc.

5. Fereastră decorată cu gust.

Dacă aveți geam în baie, puteți pune plante pe pervaz și perdele la geam. Același bambus arată original și rezistă foarte bine la umezeală. Sau, pentru a ascunde imperfecțiunile în finisaje și pentru a reîmprospăta încăperea, optați pentru tul transparent și draperii. Asigurați-vă că țesătura nu atinge podeaua și nu intră în contact cu apa.

6. Iluminarea corectă.

Pentru confortul clienților hotelurile folosesc iluminare primară și secundară. Cel mai adesea zona de lângă oglindă este evidențiată cu ajutorul luminii.

Pentru a obține acest efect puteți instala lămpi de perete în dreapta și în stânga oglinzii ori lămpi suspendate cu suporturi metalice.

7. Minimalism și culori deschise. 

Hotelierii încearcă să nu suprasolicite interiorul cu prea multe detalii și decor pretențios. Băile sunt, de obicei, într-o singură culoare și doar câteva detalii de altă culoare.

Dacă aveți o baie mică sau o iluminare slabă, această culoare este ideală, deoarece extinde vizual și „evidențiază” spațiul.

8. Texturi și nuanțe naturale.

Foarte multe hoteluri se bazează pe nuanțe și elemente naturale.

Blaturile din lemn natural sau din piatră arată foarte bine. Produsele din ratan, la fel, sunt perfecte pentru decor.

9. Practicitate maximă.

Băile din hoteluri trebuie să fie și foarte practice, de aceea sunt proiectate în așa fel ca să se poată curăța cât mai rapid.

Pentru pereții se utilizează, de obicei, faianță cu margini netede deoarece este mai ușor de curățat.

Rafturile suspendate, care ocupă spațiu și adună praf, sunt înlocuite de nișe.

Mobilierul suspendat este foarte comod, deoarece este mai ușor de curățat.