9 detalii enervante, pe care oaspeții politicoși nu ni le vor semnala, dar se vor încrunta dezgustați

Primirea oaspeților este o misiune destul de responsabilă. Avem atâtea de făcut: cumpărături, gătit, curățenie etc. În astfel de situații ar putea să ne scape anumite detalii, care le-ar putea lăsa un gust amar atât oaspeților, cât și gazdelor, care își vor dea seama de greșeala lor.

1. Uitați să vă spălați pe mâini înainte de a găti în fața oaspeților.

Se  recomandă să ne spălăm cât mai des pe mâini: înainte, în timpul și după gătit. Trebuie să o facem după ștergerea suprafețelor, după ce am pus mâna pe carne crudă sau alte alimente. Nu este suficient să vă ștergeți mâinile de șorț după ce ați atins animalele de companie, mâncarea sau jucăriile acestora. Aceste reguli simple ar trebui urmate nu atât pentru a face o impresie bună, ci pentru igiena Dumneavoastră.

2. Folosiți cești pătate.

Am putea să nu observăm urmele de ceai sau de cafea de pe cești. De aceea se recomandă să verificăm cu atenție fiecare ceașcă și să curățăm cu lămâie și bicarbonat.

3. Rugați să vă spele vasele.

Unii oaspeții se oferă singuri să ofere o mână de ajutor. Însă nu se recomandă să rugați să vă spele vasele ori să facă ordine, decât dacă este absolut necesar. Pentru a evita astfel de situații, ar fi mai bine să amânați curățenia până la plecarea oaspeților.

4. Le permiteți pisicilor să stea pe masa din bucătărie.

Este mai bine ca în prezența oaspeților să nu le permiteți pisicilor să stea pe masă, chiar dacă este un lucru obișnuit pentru ele. Nu uitați că alți oameni ar putea să nu aibă aceleași sentimente calde față de animalele de companie ale altora.

5. Uitați să le spuneți oaspeților despre unele „trucuri” casnice.

Informați oaspeții despre unele detalii din casă: cum să apese butonul vasului de toaletă ori că trebuie să aștepte până va curge apa caldă etc.

6. Lăsați bucăți de mâncare și păr în chiuvetă.

Acordați atenție acestor detalii, deoarece creează o impresie neplăcută.

7. Lăsați firimituri pe masă, pe care le aruncați pe podea.

Este puțin probabil ca vreunul dintre adulți să lase firimituri pe masă, dar s-ar putea întâmpla. Nu le aruncați, în prezența oaspeților, pe podea. Acest lucru nu va face decât să înrăutățească lucrurile: cui îi va plăcea să meargă pe o podea murdară? Pentru a curăța masa, folosiți o lavetă curată, care nu lasă mirosuri și dungi.

8. Le permiteți animalelor de companie să lingă vasele.

În primul rând mâncarea noastră este nepotrivită pentru animalele de companie. Și în al doilea rând bacteriile pot rămâne pe farfurii chiar și după spălare. O altă cauză ar fi că oaspeții ar putea fi deranjați de acest lucru.

9. Folosiți un burete vechi. 

Potrivit cercetărilor bureții de bucătărie vechi conțin până la 54 de miliarde de bacterii pe centimetru cub. De aceea ar trebui înlocuiți mai des, o dată la 2 săptămâni sau la o lună.