9 detalii din cauza cărora, chiar și după ce facem curățenie, apartamentul nu strălucește

Chiar dacă facem curățenie cu regularitate, praful oricum se adună, iar locuința noastră nu arată perfect și unele lucruri sunt, de fapt, mult mai murdare decât par.

Spre bucuria noastră unele dintre aceste obiecte le putem înlocui, iar pe altele le putem curăța în doi timp și trei mișcări.

Banda de etanșare de pe ușile dulapurilor.

Aceste benzi sunt foarte utile, deoarece fixează ușile dulapului, unicul dezavantaj al lor fiind faptul că adună praf și păr de animale. Același lucru se observă și la șina pe care se deplasează ușa.

Ce trebuie să faceți: să le curățați regulat cu o cârpă umedă sau cu un burete, iar șinele cu un creion sau bețișor, apoi să aspirați.

Pungile pentru alimente.

Nici pungile de unică folosință nu sunt curate deoarece le luăm cu mâinile murdare, le pune pe podea și pe alte suprafețe murdare. Ce putem spune despre pungile pe care le utilizăm de mai multe ori?

Ce trebuie să faceți: articolele din pânză trebuie spălate la temperaturi ridicate, iar pungile de plastic reciclabile pot fi spălate manual în apă caldă cu săpun.

Containere cu dozatoare.

Dozatoarele pentru săpun lichid nu strălucesc cum ne-am dori pentru că le apucăm cu mâinile murdare. Acest lucru este valabil și pentru dezinfectanți, care sunt pentru a ne dezinfecta pielea.

Ce trebuie să faceți: ștergeți dozatoarele după utilizare. Pentru o curățenie ideală puteți înlocui un dozator obișnuit cu unul automat.

Saltele de yoga și echipamentul sportiv.

Pe saltea rămân particule de piele și transpirație. Același lucru este valabil și pentru îmbrăcămintea sport, haltere, benzi de cauciuc.

Ce trebuie să faceți: ștergeți echipamentul după fiecare antrenament. Saltelele pot fi curățate cu produse speciale sau vă puteți face propriul detergent. Adăugați oțet și ulei de arbore de ceai în apă, turnați amestecul într-o sticlă și pulverizați. Ștergeți cu o cârpă uscată și ascundeți salteaua până la următoarea utilizare.

Sticlele reutilizabile. 

S-ar părea că, dacă turnăm doar apă ne ele, este suficient doar să le clătim după utilizare. Oamenii de știință însă ne recomandă să spălăm bine sticlele, deoarece sunt mult mai murdare decât par.

Ce trebuie să faceți: spălați-le cu detergent pentru vase, iar interiorul cu o perie și ștergeți-le bine în jurul capacului.

Recipientele pentru sare și piper.

Recipientele pentru condimente se spală mult mai rar decât vesela.

Ce trebuie să faceți: ștergeți-le de fiecare dată după ce strângeți masa.

Organizatori pentru produse cosmetice.

Pe lângă perii și aplicatoare se recomandă să păstrați în ordine pungile cosmetice și organizatoarele care se murdăresc rapid.

Ce trebuie să faceți: prelucrați-le cu dezinfectant. Pungile din țesături pot fi spălate la mașină, cele din acril pot fi spălate pe raftul superior al mașinii de spălat vase.

Buretele.

Buretele se murdărește rapid, de aceea trebuie să-l curățați cu regularitate.

Ce trebuie să faceți: schimbați produsele din fibre naturale la fiecare 3-4 săptămâni, iar pe cele din fibre sintetice o dată la 2 luni. Fiecare burete trebuie spălat manual sau în mașina de spălat rufe sau în cea de vase cel puțin o dată pe săptămână. Rețineți că apa foarte fierbinte le poate distruge.

Cotierele canapelelor și fotoliilor.

Acestea adună murdărie, praf, părul animalelor de companie etc.

Ce trebuie să faceți: Curățați periodic cotierele cu un aspirator cu un accesoriu special pentru tapițerie. Este important să vă deplasați de sus în jos, cu mișcări ușoare la stânga și la dreapta, mai ales dacă acestea sunt de catifea sau altă țesătură pufoasă.