9 detalii capricioase din interiorul caselor noastre, care ne fac să uităm de ordine și confort

Știați că, dacă veți decora interiorul corect, veți economisi timp și efort pentru a face ordine?

Iată care sunt detaliile care ne fac să petrecem prea mult timp și efort pentru a face curățenie în locuințele noastre.

Chiuveta de bucătărie.

Este timpul să renunțăm la chiuveta tradițională în favoarea uneia încorporate, care nu se îmbină cu blatul.

Mozaic pe pereți.

Aspectul pereților depinde nu numai de calitatea faianței, ci și de chitul care se va întuneca în timp și va trebui să fie reînnoit. În cazul mozaicului acest lucru va trebui făcut și mai des, deoarece, în comparație cu plăcile obișnuite, are mai multe rosturi.

Masa de sufragerie din lemn alb.

Culoarea albă arată bine, dar se curăță mai greu. Acest lucru este valabil mai ales pentru suprafețele din lemn, care atrag murdăria. Există foarte multe produse chimice de uz casnic care ajută la curățarea petelor încăpățânate, dar, în cazul în care nu sunteți pregătiți să oferiți prea mult timp pentru a-i oferi strălucire lemnului alb, ar fi bine să optați pentru alte opțiuni.

Covor negru.

Un covor negru, ca și unul alb, va necesita o îngrijire specială deoarece se vor vedea urmele de praf, părul lăsat de animale etc.

Cabina de duș din sticlă. 

Oricât de mult ne-am strădui să le păstrăm curate, pe aceste cabine de duș rămân pete care nu se curăță prea ușor. Pentru a evita acest efort, ar fi bine să optați pentru pereți despărțitori precum uși din aluminiu sau oțel sau pentru un duș deschis.

Chiuveta de sticlă.

Principalul dezavantaj al chiuvetelor din sticlă este că rămân urme de la picăturile de apă.

Blat din piatră naturală.

Mulți consideră că piatra este soluția perfectă pentru bucătărie. Într-adevăr, materialele precum granitul, cuarțul sau marmura sunt rezistente la zgârieturi sau schimbări de temperatură și își pot păstra aspectul timp de zeci de ani. Dar numai cu o singură condiție, când sunt îngrijite corespunzător.

Blaturile din piatră naturală necesită lustruire regulată (de la 1 dată la 5–15 ani) și etanșare (de la 2 ori pe an sau mai puțin), care nu se poate realiza în condiții casnice.

Canapea din stofă.

Este confortabilă, dar nu foarte practică deoarece se murdărește și se uzează prea repede. Din fericire industria mobilei nu stă pe loc și a creat deja o soluție – vinilul. Brandurile de calitate folosesc acest material, care se curăță mult mai ușor decât stofa.

Robinet lucios sau mat.

Din cauza stropilor de apă trebuie să curățăm nu doar suprafețele de lucru, ci și tot mobilierul din bucătărie. Pentru a face mai ușor acest lucru, optați pentru robinete și accesorii semi-mate, care se îngrijesc mai ușor.