9 sfaturi utile și foarte simple, de la croitori cu experiență – merită notate!

Nu mă pot numi o fană a croitoriei, dar să coși cea mai simplă fustă și chiar mai mult o gaură sau un nasture, este un lucru pe care fiecare femeie ar trebui să-l cunoască. Cu toate acestea, uneori trebuie să lucrați din greu asupra unei piese. Problema mea sunt cusăturile drepte pe părțile groase ale hainei. De exemplu, atunci când lucrați cu țesătura din denim. De asemenea, este dificil să scurtați o rochie sau o fustă prea lungă, atunci când doriți să o faceți rapid și fără ajutorul unui atelier. Croitorii experimentați cunosc trucuri speciale, datorită cărora aceste lucruri vor înceta să mai fie o problemă.

Trucuri valoroase pentru cei care iubesc să coasă! Vă invităm să le descoperiți în materialul de mai jos:

1. Cum vă place această metodă de prelucrare a țesăturii? Foarte comod, nu-i așa?

Dacă nu îți place să faci o muncă monotonă, pentru tine va fi o provocare însemnarea părților exacte pe material. Pentru a facilita acest proces, cea mai bună soluție ar fi să faci un astfel de șablon.

2. Când ești singură acasă: ai cumpărat recent o rochie prea lungă pe care dorești să o îmbraci chiar mâine? Această metodă simplă te va ajuta: în ușă, fixați un fir de ață mai groasă la înălțimea dorită, apoi frecați-o bine cu cretă. Este necesar să se adauge o marjă de margine marcată, a cărei lățime va depinde de metoda de prelucrare a țesăturii.

3. Pentru a facilita cusăturile a părților groase de material, plasați cartonul sub piciorușul presor și coaseți cu ușurință și plăcere.

4. Acesta este un alt truc simplu și util: luați niște benzi elastice subțiri și folosiți-le ca ghidaje pentru coasere.

5. Îmi place foarte mult acest mod util de a desena modele pe tipar, împreună cu rezervele pentru cusătură. Pentru a face acest lucru, înfășurați două creioane cu bandă adezivă și începeți lucrul. Iar dacă rezerva este mai mare, adăugați încă un creion în centrul construcției, cu mina de grafit orientată în sus.

6. Pregătirea corectă și frumoasă a unei fâșii din stofă este importantă pentru o margine frumoasă a produsului finit. Crearea acestei fâșii pentru multe meșterițe a fost, este și rămâne una dintre cele mai dificile sarcini. Vă sugerez să faceți un astfel de șablon din hârtie și să lucrați cu prelucrarea acestei ”fâșii teribile”. Vă va fi mult mai ușor.

7. Iată ideea unui șablon pentru rezervele de țesătură. Foarte util și deloc dificil!

8. Un alt truc, care vă permite să simplificați lucrul cu buclele libere. Baza este din nou un model de hârtie.

9. În cazul în care nu aveți la moment ace cu gămălie, acestea pot fi înlocuite cu agrafe de păr.

Utilizați aceste trucuri simple și problema coaserii sau reparării hainelor preferate nu va mai fi o dificultate pentru dvs.