8 trucuri recomandate de o femeie iscusită care te vor ajuta să creezi și să păstrezi pentru mult timp o atmosferă de sărbătoare în casa ta

Îmi plac foarte mult sărbătorile, în special Crăciunul. În aceste zile casa noastră se umple de un miros îmbietor de citrice, ghimbir, vanilie și desigur brad. Toate aceste arome creează o atmosferă magică în locuința noastră.

Anul trecut, pe la mijlocul lunii decembrie, am fost în vizită la o prietenă și pur și și simplu am rămas uimită. Anturajul din locuința ei îmi crea impresia că sărbătorile deja au sosit.

Arome naturale

De la prietena mea am aflat că întreaga atmosferă a fost creată cu ajutorul aromelor pe care le-a preparat special pentru sărbători. Din moși strămoși casele erau pline de arome foarte plăcute pentru a crea o stare de bine și pentru a fi mai sănătoși.

Echipa noastră a selectat 8 arome naturale pentru casă pe care le puteți face de unul singur. Plus nu va trebui să depuneți prea mult efort și să cumpărați ingrediente scumpe.

1. Lumânări parfumate

Este una dintre cele mai simple și ușoare metode. Confecționați-le chiar acasă, nu le cumpărați. Aroma naturală va împodobi decorul de sărbători.

Baghetele de scorțișoară sunt ideale pentru această ocazie. Îmbrăcați un elastic pe lumânare, iar sub aceasta fixați baghetele de scorțișoară. Apoi lipiți o panglică sau pânză de iuta și bucurați-vă de mireasma plăcută și de lumina magică.

2. Coajă de portocale

În ajun de sărbători practic în fiecare casă sunt portocale. Vă recomandăm să mâncați pulpa de portocală, iar coaja să nu o aruncați. Aceasta poate servi drept un minunat suport pentru niște lumânări neobișnuite!

Tăiați portocala în jumătate, scoateți atent pulpa cu o linguriță. În partea de sus tăiați orice formă doriți. Înfrumusețați portocala cu cuișoare. Iar în mijlocul celei de a doua jumătăți puneți o lumânare mică și acoperiți-o cu cealaltă bucată.

Iată cât este de drăguță!

3. Potpuriu

Iată o altă met odă simplă și foarte interesantă. Aveți nevoie de un amestec de fructe uscate, condimente și decor de iarnă, plus parfumuri artificiale.

Realizați orice amestec uscat pentru sărbătorile de iarnă. Acesta poate conține felii de citrice, mere, măceșe, conuri, nuci, frunze, baghete scorțișoară și alte condimente.

Puneți-l într-un vas mai mare și picurați peste el câteva picături de uleiuri eterice. În acest caz se potrivește foarte bine uleiul de portocală, scorțișoară sau brad.

Amestecați cu atenție toate ingredientele pentru a nu le deteriora. Acoperi recipientul cu un capac și peste câteva ore puneți-le într-un vas deschis.

4. Ghirlande

Realizați neapărat în acest an un astfel de decor. Pentru crearea unei ghirlande parfumate trebuie să uscați din timp felii de portocală sau să le cumpărați deja gata uscate din orice magazin hand-made.

Apoi trebuie să le aranjați într-un șir. Printre felii puteți adăuga frunze de dafin sau baghete de scorțișoară pentru a obține o aromă mai puternică. Veți realiza cea mai originală ghirlandă pentru fereastră sau pentru pomul de Crăciun.

Sunt superbe, nu-i așa?

5. Aromă invizibilă

Cu câteva ore înainte de a sosi musafirii, puneți la foc o cratiță cu apă, felii de portocală, vanilie, ghimbir, rămurele de brad și cuișoare. De îndată ce va începe să fiarbă, stingeți focul și lăsați să se evaporeze apa.

Se recomandă să nu conectați hota în această perioadă astfel încât aroma să se evaporeze prin casă!

6. Arome în sticlă

Un simplu pulverizator vă va ajuta să mențineți parfumul sărbătorilor în locuință. Pentru prepararea aromei veți avea nevoie de 3 linguri de alcool sau vodkă, apă și uleiuri eterice. De obicei folosesc ulei de ienupăr, salvie sau rozmarin, scorțișoară sau cuișoare, portocală sau bergamot.

Într-un pulverizator de 240 ml turnați vodka și amestecul de uleiuri (aproximativ 40 de picături). Volumul rămas se umple cu apă și trebuie agitat foarte bine.

Pentru un efect mai bun pulverizați înainte de a sosi musafirii.

De asemenea, puteți crea un difuzor pe bază de uleiuri. Într-un vas curat amestecați o cantitate nu prea mare de ulei esențial (ulei de migdale sau ulei jojoba) și câteva picături de ulei parfumat. Amestecați bine toate ingredientele.

În amestecul preparat puneți pentru câteva minute niște baghete de bambuc. Apoi întoarceți-le invers. Când veți simți că mirosul s-a evaporat, întoarceți-le din nou.

7. Pe bază de sare

Pentru această metodă veți avea din nou nevoie de portocală. Tăiați portocala în jumătate, apoi scoateți pulpa. Într-un vas separat amestecați sare de mare cu ulei esențial de cuișoare, scorțișoară și portocală. Apoi puneți amestecul în jumătățile de portocală și ornamentați-le.

De asemenea puteți folosi coaja de lămâie. Umpleți-o cu un amestec de sare, ulei esențial de rozmarin și extract de vanilie.

8. Conuri de brad

Practic fiecare decorațiune pentru sărbătorile de iarnă conține conuri de brad. Respectiv acestea pot fi frumos parfumate!

Spălați conurile și uscați-le în cuptor la temperatura de 200°C timp de jumătate de oră.

După ce s-au uscat puneți conurile într-o pungă și picurați 20 de picături de orice ulei eteric. Lăsați conurile în pungă timp de o săptămână pentru a se îmbiba cu parfumul uleiului. Aceste conuri pot fi utilizate în orice element de decor pentru iarnă.

Dacă locuința dvs. va avea un miros plăcut, cu siguranță, vă veți simți mai bine și veți fi mai bine dispuși. Folosiți neapărat unul dintre aceste trucuri de sărbători și veți uimi plăcut musafirii.